Vacanță neconvențională la Fundația Calea Victoriei – peste 20 de cursuri în luna iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/vacanta-neconventionala-la-fundatia-calea-victoriei-peste-20-de-cursuri-in-luna-iulie/

Pentru aceia dintre voi dornici să se simtă ca în vacanţă în mijlocul unui Bucureşti agitat, Fundaţia Calea Victoriei a pregătit în luna iulie peste 20 de cursuri şi evenimente culturale. Petrece câteva ore deconectat de zumzetul urban şi păşeşte în casa cochetӑ şi rӑcoroasӑ din Popa Soare, nr. 40, unde vara are aromă de artă, creativitate şi conversaţie bunӑ.

Un articol de Liliana Matei|8 iulie 2015

Iată câteva dintre cursurile lunii iulie:

ARMONIE ÎN CUPLU – Autocunoaștere și comunicare, 20 – 23 Iulie – Potențialul cel mai mare de bucurie și mulțumire se află chiar în relațiile cu cei apropiați. Învață să îl explorezi! Zilele însorite te vor însoți tot timpul anului, dacă alegi să trăiești în prezent și împăcat cu tine.

Descoperă CIVILIZAȚIA EUROPEANĂ prin 50 de capodopere, 20 – 24 Iulie – Pornește într-o călătorie de vis prin Europa prin intermediul a 50 de opere celebre create în 14 secole. Află anecdote și picanterii din jurul unor tablouri faimoase, mozaicuri, manuscrise, statui, tapiserii, fresce, monumente de arhitectură, afișe și elemente de vestimentație.

Atelier de DESEN și ILUSTRAȚIE de carte, 20 – 24 Iulie – Născocim împreună imagini pentru o poveste și ne aducând la viață personajele. La finalul celor cinci ședințe, vei ști să desenezi un personaj în mai multe ipostaze, să asortezi culori și să aplici trucuri vizuale pentru a ilustra cât mai bine cuvintele din poveste.

Cinci decade de CINEMA – FILMUL AMERICAN din anii ’70 până azi, 27 – 31 Iulie – Cutreieră prin ultimii cincizeci de ani de cinema american, descoperă și rememorează filme, scene și actori care au devenit legende. Te poftim la Fundaţia Calea Victoriei, în clubul iubitorilor de film, unde vei avea ocazia să comentezi filme cot la cot cu regizorul Vlad Trandafir.

Școala de vară – FOTOGRAFIE URBANĂ pentru începători, 27 – 30 Iulie – Prin lentila aparatului foto, plimbările tale obișnuite prin București se vor transforma în momentul perfect pentru a surprinde colțuri neobișnuite și perspective diferite ale oraşului. Vei putea să explorezi locuri noi sau să te joci cu alăturări de detalii, expresii diverse, emoții.

INFO

Înscrierile se fac la adresa [email protected]

Programul complet al cursurilor lunii iulie la www.victoriei.ro

Fundaţia Calea Victoriei este o instituție culturală independentă, care concepe cursuri și evenimente în domenii umaniste și culturale pentru tineri și adulți. Atelierele se desfășoară într-o atmosferă relaxată, nonconformistă și interactivă, care face posibilă învățarea cu plăcere – fără restricții, examene sau catedră. Activitatea fundației a început în ianuarie 2008, avându-l ca prim lector pe dl. Neagu Djuvara.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.

23
/09
/22

Pe 25 septembrie și pe 1 și 2 octombrie, de la ora 19:00, NO RA – Femininul norilor revine la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr. 8). Spectacolul, o instalație performativă inspirată din romanul cu puternice accente biografice ”Hipodrom” de Nora Iuga, prezintă în fața spectatorilor viața încercată, dar plină de lumină a uneia dintre cele mai iubite și apreciate autoare contemporane române: Nora Iuga.

23
/09
/22

The Future Lab este un proiect lansat de rețeaua Centrelor Cehe cu ocazia președinției Cehiei a UE în a doua jumătate a anului 2022. La București, programul va consta în 4 evenimente care abordează sustenabilitatea din diferite perspective - știință și greenwashing, design și inovare, comunități, infrastructură urbană și alimentație.

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.