Valentin Uritescu: „Asta înseamnă mulţumirea sufletească: să-ţi faci bine treaba“
https://www.ziarulmetropolis.ro/valentin-uritescu-asta-inseamna-multumirea-sufleteasca-sa-ti-faci-bine-treaba/

Actorul Valentin Uritescu a acordat un interviu pentru emisiunea Digicult, cu prilejul lansării cărţii sale autobiografice, „Să ai grijă de cel bun din tine“. Interviul va fi difuzat sâmbătă, 13 iulie, de la ora 14.30, la Digi 24. „Eu mă consider realizat ca actor: mă iubesc oamenii… mă ştiu toţi… Mă trezesc că mă bucur de o simpatie nebună!“, spune Valentin Uritescu.

Un articol de Corina Vladov|10 iulie 2013

Actorul Valentin Uritescu a acordat un interviu pentru emisiunea Digicult, cu prilejul lansării cărţii sale autobiografice, „Să ai grijă de cel bun din tine“ (Editura Humanitas). Interviul va fi difuzat sâmbătă, 13 iulie, de la ora 14.30, la Digi 24.

Iată câteva declaraţii ale lui Valentin Uritescu:

„În cartea asta a mea descriu toate întâlnirile nefericite pe care le-am avut și cum le-am rezolvat, cu optimism, cu umor, cu tenacitate, până la dispariția spaimei care mă copleșea deseori, din cauza celuilalt din mine, a piticului pervers și satanic care stă în fiecare dintre noi. Dualismul ăsta e caracteristic oricărei ființe. La mine e foarte dezvoltat! Pentru că sunt și Geamăn, sunt născut pe 4 iunie.

Toată viața am trăit într-un soi de dedublare, a celui rău, care-l urmărea pe ăla bun. Mi-a fost foarte greu, mai ales când am trecut prin anumite cumpene, să rezolv această problemă, pentru că trebuia să fiu într-un echilibru… Ei sunt într-un continuu conflict…“

„Nu cumva sunt eu prost, tâmpit, de ce sunt atât de sensibil? Aşa m-am născut! Cu sensibilitatea asta, care mi-a stat împotrivă de câte ori a trebuit să iau o hotărâre“.

Valentin Uritescu

„Împlinind o vârstă, am căutat să mă retrag din toată treaba. Şi, pentru că am tot notat, din clasa a IX-a, când mi-am făcut un jurnal, am tot umplut la caiete de s-a făcut un geamantan, am zis: «Ia să vedem, poate că acum e momentul! Sunt la pensie…». Când am ieşit la pensie, am avut 10 ani teribili, mi-a mers din plin, am câştigat foarte mult, mi-am pus ceva bani la bancă. Acum e momentul să fac şi ultima chestie a vieţii mele.

Se spune, ca să nu trăieşti degeaba, să plantezi un pom, să faci un copil, o casă şi să scrii o carte. Asta mai lipsea. Şi uite că Dumnezeu mi-a dăruit chestia asta, s-o pot scrie. Eu mă consider realizat ca actor: mă iubesc oamenii… mă ştiu toţi… Mă trezesc că mă bucur de o simpatie nebună!“

„Cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost de la moşul meu, de la bunicul meu. Toţi ăştia din neamul meu, bărbaţii, au fost taciturni şi urâcioşi, cred că de-acolo ne vine numele! Parcă-l văd pe moşul, cu clopul pe ochi, băut tot timpul – avea 5 vii şi vreo 7 grădini de pruni – apă a băut foarte puţin.

Moşul mi-a zis aşa: «Mă, băiatule, ca să dormi liniştit, trebuie să-ţi rezolvi întotdeauna toate treburile pe care le ai de rezolvat!». Asta înseamnă mulţumirea sufletească: să-ţi faci treaba. Şi nu oricum! Să ţi-o faci bine.“

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.

31
/01
/24

RECOMANDĂRI Ziarul Metropolis vă recomandă, în prima lună din an, o întoarcere în fabuloasa lume a cărților. Biblioteci, obsesii, mistere, personaje și o pasiune salvatoare, în 3 cărți despre cărți, care fac deliciul oricărui iubitor de literatură.

31
/01
/24

Povestea din Ivona, Principesa Burgundiei de Witold Gombrowicz, cel mai mare dramaturg polonez, este adusă în contemporaneitate de Andrei și Andreea Grosu, la Teatrul Nottara, într-o montare inedită, tulburătoare, care îi va oferi spectatorului ocazia să se privească într-o oglindă a adevărului frust, neîndulcit. Premiera oficială are loc pe 9 februarie, la Sala „George Constantin”, de la ora 19:30.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

30
/01
/24

Într-un spectacol-colaj mod portret, „Caracatița“, care marchează și prima întâlnire artistică a Catincăi Drăgănescu cu Teatrul Masca, regizoarea stratifică familia disfuncțională contemporană, în care părintele se cunoaște prin „Copilul meu, niciodată!”, iar copilul pare mai degrabă nevoit să se crească singur și, deloc întâmplător, să-și găsească refugiul în abuzul de substanțe.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.