Vara se numără ideile de proiecte culturale la Școala de Vară Culturadata
https://www.ziarulmetropolis.ro/vara-se-numara-ideile-de-proiecte-culturale-la-scoala-de-vara-culturadata/

Cea de a doua ediţie a Școlii de Vară Culturadata va avea loc între 20 şi 24 iunie 2022 şi îi va aduce în faţa studenţilor şi masteranzilor de la facultăţile cu profil artistic şi umanist pe Catinca Drăgănescu – Regizor de teatru şi Producător cultural, Bianca Boitan-Rusu – Specialist în comunicare culturală, Andrei Borţun – CEO The Institute, Preşedinte al Fundaţiei „Gala Societăţii Civile” şi Silvia Floareş – co-fondator Mezanin Market, Roditor Food Market şi Weekend Sessions, în calitate de invitaţi, a căror experienţă este o sursă de inspiraţie pentru activitatea din domeniul cultural. Programul se va desfăşura la Creart – Grădina cu Filme (Piaţa Lahovari, nr. 7, sector 1, Bucureşti).

Un articol de Georgiana Ene|10 iunie 2022

Este al doilea an în care personalități din sfera managementului și marketingului cultural se alătură formatorilor Școlii de Vară Culturadata: conf. univ. dr. Carmen Croitoru – Director General INCFC, prof. asoc. dr. Raluca Rădoi – Director Formare-Dezvoltare INCFC și CDA drd. Cristian Avram – Director de Marketing Opera Națională Cluj-Napoca, pentru a prezenta studenților creativi modele de bune practici în domeniu. Formatul interactiv le va permite participanților să descopere resursele și soluțiile pentru numeroasele oportunități și provocări existente în lumea culturală și artistică.

Dintre subiectele care vor fi dezbătute în acest an se numără: “Comunicarea în cultură. De la proiect la poveste”, ”Particularitățile consumatorului de cultură” sau ”Managementul proiectului cultural”, dar și multe exerciții interactive care vor ajuta viitorii manageri culturali să își vadă ideile transformate în proiecte.

Nu m-am simțit ca la școală, în sensul de venit la ore, stat și învățat, ci discutat, aflat, explorat și vorbit despre anumite lucruri pe care nu le știam […]. Simțeam că ei chiar vor să mă ajute să le înțeleg. (Andrada-Ioana Coiciu, studentă la UNATC și absolventă a primei ediții Școala de Vară Culturadata)

Succesul primei ediții s-a datorat, în primul rând, lectorilor și invitaților, dar și entuziasmului participanților care au apreciat experiența din cadrul programului.

Studenții se pot înscrie până luni, 13 iunie 2022, printr-un mail la: [email protected] în care vor trimite o scurtă prezentare însoțită de o scrisoare de motivație. Participarea este gratuită (cazarea și transportul nu sunt incluse). La finalizarea cursurilor Școlii de Vară Culturadata, studenții vor primi un Certificat de participare, recunoscut la nivel național.

Programul complet al evenimentului se regăsește aici https://www.culturadata.ro/scoala-de-vara-culturadata-ii/ sau puteți descărca PDF-ul aici.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.