Vaticanul, invitat de onoare la următoarea ediţie a Salonului de Carte de la Torino
https://www.ziarulmetropolis.ro/vaticanul-invitat-de-onoare-la-urmatoarea-editie-a-salonului-de-carte-de-la-torino/

Statul Vatican va fi invitatul de onoare la următoarea ediţie a Salonului de Carte de la Torino, un eveniment major pentru editurile italiene, a anunţat vineri preşedintele regiunii Piemont, Roberto Cota.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Statul Vatican va fi invitatul de onoare la următoarea ediţie a Salonului de Carte de la Torino, un eveniment major pentru editurile italiene, a anunţat vineri preşedintele regiunii Piemont, Roberto Cota. 

Roberto Cota a salutat cu această ocazie „un eveniment de două ori excepţional: datorită faptului că Vaticanul va fi prezent la Salonul Internaţional de Carte şi datorită faptului că această prezenţă va avea loc în timpul pontificatului unui papă care are origini piemonteze“, citând o scrisoare a lui Tarcisio Bertone, secretar de stat al Sfântului Scaun, relatează AFP.

Sunt mândru că voi putea să asist la acest eveniment istoric în calitate de preşedinte al regiunii Piemont şi sunt sigur că teritoriul din care papa Francisc este originar va şti, ca întotdeauna, să fie la înălţimea situaţiei.

Roberto Cota,
președintele regiunii Piemont

Directorul Salonului de Carte de la Torino, Rolando Picchioni, şi-a exprimat la rândul său bucuria: „Este o mare onoare pentru noi că Vaticanul a răspuns dorinţei noastre de a-l avea la Salon în calitate de invitat de onoare“. El i-a mulţumit cardinalului Bertone şi „ministrului“ Culturii de la Vatican, Gianfranco Ravasi „pentru faptul că au acceptat o ocazie fără precedent”.

Ne va permite tuturor să descoperim şi să cunoaştem în amănunt istoria şi bogăţia culturală a unui stat mic din punct de vedere geografic, dar care are o mare importanţă politică şi un mare prestigiu spiritual.

Rolando Picchioni,
directorul Salonului de Carte de la Torino

Oraşul Vatican este cel mai mic stat din lume. El a fost inclus oficial în comunitatea internaţională pe 7 iunie 1929, în urma Acordurilor de la Latran, semnate pe 11 februarie în acelaşi an între papa Pius al XI-lea şi Benito Mussolini.

Populaţia Vaticanului numără în prezent aproximativ 800 de persoane care au cetăţenia statului Vatican – cardinali, reprezentanţi diplomatici ai Sfântului Scaun (nunţi apostolici), alţi preoţi şi aproximativ 100 de ofiţeri din Garda Elveţiană.

Info:

Cea de-a 27-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino va avea loc în perioada 8-12 mai 2014.

Foto credit: Bookfest (Facebook)

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.

13
/06
/21

Unele cărți te pot însoți oriunde și oricând. Ele conturează un orizont mai generos. Ziarul Metropolis vă invită să descoperiți trei romane noi, recent apărute în România, care vă pot bucura oriunde și oricând.