“Venom”, lider de box-office în România și în Statele Unite
https://www.ziarulmetropolis.ro/venom-lider-de-box-office-in-romania-si-in-statele-unite/

 Noul film de acţiune SF “Venom”, o producţie Columbia Pictures & Marvel, cu Tom Hardy în rolul principal, a cucerit cinefilii din România şi SUA deopotrivă. Lansat pe marile ecrane în week-end-ul 5-7 octombrie 2018, “Venom” a înregistrat 104.614spectatori şi încasări de 2.553.269 lei, confirmând că este, într-adevăr, cea mai aşteptată lansare cinematografică a toamnei.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2018

Noul lider de box-office seduce prin acțiunea alertă,  personaje inedite, umor negru și efecte vizuale spectaculoase.

Ce lipsește oare într-o societate în declin, care își pune speranțele în tehnologie pentru a supraviețui, iar magnații speculează momentul pentru a-și spori puterea? Super-eroii sunt deja depășiți, este vremea anti-eroilor! Celebrul personaj Venom din cărțile de benzi desenate “Spider-Man” devine protagonist într-o nouă producție Marvel – mult-așteptată de fanii seriei și de cinefilii din lumea întreagă.

În urma unei expediții spațiale, ajunge pe Terra Simbiotul – o creatură bizară, cu formă fluidă, ce are capacitatea de a se infiltra precum un parazit într-un corp-gazdă, urmând să-l transforme într-o ființă indestructibilă sau… să-l ucidă.În laboratoarele Life Foundation, savantul fondator Carlton Drake face experimente fără scrupule, pe subiecți vulnerabili, totul pentru a-și demonstra teoria și a intra în istorie drept creatorul unei noi specii.

Pasionat de subiecte cu magnați corupți și cazuri mușamalizate, reporterul de investigații Eddie Brock (interpretat de Tom Hardy, premiat cu un trofeu BAFTA și nominalizat la Oscar pentru rolul din “The Revenant”) intră pe fir și reușește să pătrundă în laboratoarele fundației, ba chiar face cunoștință cu extraterestrul. După o perioadă de acomodare cu gazda, în care Eddie simte efectiv cum este capturat de forța dinăuntrul său, “parazitul” își arată din plin atât super-puterile, cât și personalitatea sarcastică și amuzantă.

Transformat el însuși în simbiot, Eddie se luptă cu latura sumbră și periculoasă ce iese la iveală, dar se și lasă sedus de forța captivantă a lui Venom – sub acea mască, poate face tot ce vrea! Treptat, cei doi învață să conviețuiască, depind unul de celălalt, și chiarse distrează de minune împreună, dar Eddie riscă să rămână ostatic în această simbioză toxică.

La realizarea complexului personaj Venom, om și extraterestru deopotrivă, au lucrat sute de specialiști în efecte speciale, cu experiență uriașă și premii Oscar în palmares. Imaginile digitale, alături de cascadoriile senzaționale, garantează o super-aventură 3D – acum, în “Venom”, în cinematografele din toată țara. “NOI SUNTEM VENOM!”

Filmul se bazează pe un scenariu de Jeff Pinkner, Scott Rosenberg și Kelly Marcel, inspirat de o poveste Marvel Comics de Jeff Pinkner & Scott Rosenberg, iar regia îi aparține lui Ruben Fleischer. Distribuțiaîi include pe Michelle Williams, Riz Ahmed (actor premiat cu un Glob de Aur, rapper și activist), Scott Haze și Reid Scott.

Producția prezentată de Columbia Pictures și Marvel durează 112 minute, se adresează persoanelor cu vârste de peste 15 ani și este distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Venom – facebook

28
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Este greu de explicat cum un film în care se vorbește atât de mult – intelectuali care discută non-stop despre lumea în schimbare pe care o trăim – poate oferi o vizionare pe alocuri pasionată. Este ceea ce reușește regizorul francez Olivier Assayas în „Vieți duble” (2018).

26
/07
/19

Festivalul Cinemascop a debutat în 2018, în Grădina de vară din Eforie Sud, iar între 1-7 august 2019, această locaţie prinde viaţă din nou, odată cu a doua ediţie. În fiecare zi vor avea loc ateliere de creaţie pentru copii, vor fi realizate picturi murale, o expoziţie foto va putea fi vizitată, iar odată cu ora 21:00 încep proiecţiile de film.

26
/07
/19

De astăzi până duminică (26-28 iulie),  trei zile și trei nopți de soft adventures - asta te așteaptă la SHORTSUP - Marele Picnic Cinematografic. Domeniul Mogoșoaia devine o vacanță cu hamace și filme, frisbee și standup paddle-ing, cea mai lungă masă de picnic și cel mai mare ecran outdoor văzut la ShortsUP.

25
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Câștigător al premiului pentru cel mai bun scenariu în competița Festivalului de la Cannes în 2018, „Lazzaro felice” („Lazzaro cel fericit”), scris și regizat de italianca Alice Rohrwacher, ajunge în sfârșit și în cinematografele de la noi. Un film de o tandrețe și de o inventivitate dezarmante.

24
/07
/19

Filmul documentar „Muzica Rănilor de război”, care tratează perioada dinaintea și din timpul Primului Război Mondial și abordează o fațetă mai puțin cunoscută a vieții lui George Enescu, va fi proiectat în cadrul evenimentelor asociate ediției din acest an a Festivalului, în urma unui parteneriat dintre organizatori și Asociaţia pentru Educație și Sănătate Mens Sana, sub egida căreia a fost realizat filmul.

24
/07
/19

CRONICĂ DE CARTE Criticul de film Lucian Maier revine în atenţie cu o carte provocatoare, „Timp şi conştiinţă în cinema”, proaspăt apărută la Editura Eikon. Un titlu ambiţios. Şi o premisă la fel: renunţarea la o analiză exclusiv estetică a cinemaului şi trecerea la o analiză a filmului ca discurs.

23
/07
/19

Producția maghiară „Versuri pocite” (2018), regizată de Gábor Reisz, a câștigat atât trofeul „Răzvan Georgescu” pentru cel mai bun film, cât și premiul publicului în competiția celei de-a șasea ediții a festivalului Ceau, Cinema!, care a avut loc între 18 și 21 iulie la Timișoara și Gottlob. Peste 3.500 de spectatori au luat parte la cele 30 de proiecții și evenimente programate în patru zile de festival.

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.