Vernisaj „Contemporanii în Portugalia”, la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia
https://www.ziarulmetropolis.ro/vernisaj-contemporanii-in-portugalia-la-muzeul-national-al-unirii-din-alba-iulia/

Sâmbătă, 17 octombrie, orele 14:00, la Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Str. Mihai Viteazu nr. 12-14, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură cu tema Portugalia, parte din programul Festitivalului de Cultură Lusofonă 6 Continentes.

Un articol de Liliana Matei|15 octombrie 2015

Timp de două săptămâni, pe simeze vor fi expuse un număr de treizeci de lucrări de pictură și grafică reprezentând, în majoritate, creațiile artiștilor plastici români ce au participat la rezidențe artistice organizate în 2014 la Funchal, Madeira, și în 2015 în Lisabona și Redondo, în cadrul Poiectului Cultural Contemporanii.

Expoziția reprezintă confesiunile trăirilor rezultate din contactul cu magia spațiului portughez, transpus pe pânze prin diverse maniere de exprimare artistică de Florin Ciubotaru, Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Marin Gherasim, Ruxandra Grigorescu, Sorin Iosub, Marcel Lupse, Christian Paraschiv, Alina Rizea Gherasim, Mihai Sarbulescu.

În deschidere vor lua cuvântul: Daniel Perdigao, reprezentatuntul Institutului Camoes la București și Maria Pașc, curatorul expoziției.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.

27
/04
/20

Pictorii, sculptorii, criticii de artă sau scriitorii sunt cărți deschise ale creației lor, vizibile fiind operele și mai puțin bornele ce duc spre realizarea acestora. Uneori, o întâmplare sau destinul, alteori persoana ce a stat în dreptul lor, au fost sursele ce au dus la expresia formelor de valoare. Soția cunoscutului critic de artă Valentin Ciucă m-a introdus în povestea nescrisă a vieții sale.

08
/04
/20

Centrul Ceh este unul dintre cele mai populare institute culturale din România, cunoscut pentru proiecte ca Documentary Mondays, Future Museum sau Cinemascop. Ca toate instituțiile și organizațiile ce se ocupă cu organizarea de evenimente culturale, Centrul Ceh caută să se adapteze noii situații în care cultura se mută în mediul online. Astfel, seria de interviuri cu artiști români și cehi 5Întrebări va fi publicată în săptămânile următoare.

30
/03
/20

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19. Platforma Artiști Împreună răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg.