Victor Rebengiuc se retrage din activitate: „Gata! E ultimul rol pe care-l joc!“
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-rebengiuc-se-retrage-din-activitate-gata-e-ultimul-rol-pe-care-l-joc/

Victor Rebengiuc: „Am 89 de ani, o să am peste vreo câteva luni 90… nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite. Sănătatea mea e în mare suferinţă şi e greu! M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!“, a declarat marele actor pentru Digi24.

Un articol de Dan Boicea|8 iunie 2022

După 67 de ani de activitate în teatru și film, Victor Rebengiuc a anunțat, în exclusivitate pentru Digi24, că se retrage din viața publică, după rolul din spectacolul „Tatăl“, regizat de Cristi Juncu la Teatrul Bulandra din București. Spectacolul cu o durată de o oră și 20 de minute are avanpremiera pe 11 și pe 12 iunie, de la ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei.

Actorul Victor Rebengiuc a revenit cu precizări, pe pagina sa de Facebook: „Vreau să fiu înțeles bine. Am spus ultimul rol. Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo. Nu. Eu am spus că nu voi mai accepta un rol nou. Voi juca în continuare în spectacolele ”REGELE MOARE” și „TATĂL” cât voi mai fi în stare să joc sau până când direcțiunile teatrelor Național și Bulandra vor crede de cuviință“.

Tatăl
de FLORIAN ZELLER
traducere CARMEN IERNILĂ
adaptare scenică RALUCA APRODU

VICTOR REBENGIUC (André)
ANA IOANA MACARIA (Anne)
CĂTĂLIN BABLIUC (Bărbatul)
OANA TUDOR (Femeia)
MARIA VERONICA VÂRLAN (Laura)
CONSTANTIN DOGIOIU (Pierre)

Regie CRISTI JUNCU
Scenografie CARMENCITA BROJBOIU

foto COSMIN ARDELEANU

Anne încearcă cât poate să aibă grijă de André, tatăl ei, a cărui memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Descurajați de caracterul lui irascibil, îngrijitorii nu-i sunt de nici un ajutor și îl părăsesc unul după altul. Amintirile tatălui se dezintegrează treptat. Totul este încețoșat în jurul lui, un melanj confuz în care se amestecă locurile între ele și cei dragi cu cei străini. În amurgul existenței sale, nedumerirea lui îl strânge din ce în ce mai mult într-o singurătate ireversibilă. Profund emoționant, Tatăl este o poveste de familie serioasă și realistă și o privire nesentimentală, intens emoțională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale – se menționează pe site-ul Teatrului Bulandra.

Imagini de la repetiții

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.