VIDEO A treia ediţie a festivalului „Strada de C’Arte“ va avea loc între 21 şi 28 septembrie, în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-a-treia-editie-a-festivalului-strada-de-carte-va-avea-loc-intre-21-si-28-septembrie-in-bucuresti/

Festivalul cultural în aer liber Strada de C’Arte se va desfăşura între 21 şi 28 septembrie, în Bucureşti. Timp de opt zile, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei vor beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Festivalul cultural în aer liber Strada de C’Arte se va desfăşura între 21 şi 28 septembrie, în Bucureşti. Timp de opt zile, bucureştenii şi vizitatorii Capitalei vor beneficia de cea mai amplă ofertă de evenimente culturale de calitate, cu acces gratuit.

Strada Boteanu se transformă într-o zonă pietonală, găzduind cel mai mare târg de carte în aer liber din Bucureşti. Cele mai importante edituri şi librării, recitaluri de poezie, concerte live de blues şi jazz, lansări de carte, ateliere de reciclare, proiecţii de filme, dezbateri, expoziţii de arhitectură şi artă contemporană, instalaţii de carte şi ateliere de pictură şi desen dedicate copiilor oferă participanţilor un program unic.

Mii de titluri românești

Editurile prezente la târgul de carte pe Strada Boteanu oferă vizitatorilor şi de această dată mii de titluri româneşti şi străine. Iubitorii de literatură vor putea participa la lansări de carte în Foaierul de Lectură şi sunt invitaţi la recitalurile şi concertele live din Rampa de Jazz şi Poezie, coordonată de Agenţia de Carte.

În apropierea statuii ecvestre, câţiva tineri artişti au imaginat o instalaţie de carte pe care o vor asambla în timpul festivalului.

În Aula BCU „Carol I” vor fi proiectate filme româneşti şi se vor juca piese de teatru, cu intrare liberă. Institutul Aspen România pregăteşte Festivalul Ideilor – o simfonie a ideilor la confluenţa de culturi, care se va desfăşura atât în Aula Bibliotecii, cât şi în Salonul Carol, notează Mediafax.

Evenimentul cuprinde o serie de dialoguri pe teme culturale, identitare şi de diaspora, la care sunt invitaţi mari artişti de la Festivalul George Enescu şi personalităţi prezente la Bucharest Forum 2013.

Artă urbană neconvențională

Pe Strada Boteanu, tinerii pasionaţi din echipa Reciclare Creativă vor pune imaginaţia vizitatorilor la treabă, în încercarea de a crea artă urbană din deşeuri. Iar cei mici, sub îndrumarea voluntarilor de la Institutul de Management şi Dezvoltare Durabilă, vor putea participa la ateliere de modelaj şi desen, lectură la iarbă verde, precum şi la concursuri de pictură şi colaj pe Strada Copiilor (în faţa Bisericii Boteanu).

Galateca (str. C.A. Rosetti nr. 2-4) îşi va cuceri vizitatorii cu o expoziţie a artistului norvegian Timon Botez, o suită de activităţi inedite pentru copii (teatru de păpuşi, scriere creativă, colaj şi altele) şi lansarea-eveniment a unui nou DVD semnat Grigore Leşe. Galeria este avanpost al conceptului Henwood Library, iar titlurile renumitei edituri vor fi disponibile atât în gallery shop, dar şi într-un stand-instalaţie de carte în perimetrul festivalului.

Pentru cei care vor să se relaxeze, Strada de C’Arte pregăteşte terase efemere încadrate de monumentele istorice impunătoare, cu accente moderne de muzică şi acces liber la reţeaua wireless.

Foto credit: Strada de C’Arte (Site)

14
/02
/23

Scriitorul Dinu Flămând va participa la o serie de evenimente organizate în Mexic, în perioada 16-28 februarie 2023, cu sprijinul Institutului Cultural Român. Turneul va începe la Festivalul Internațional de Poezie „Jornadas Pellicerianas” și se va încheia cu participarea la evenimentul „Fandango de la lectura”, prezidat de Prima Doamnă a Mexicului, Beatriz Gutiérrez Müeller, în Veracruz.

12
/02
/23

„Nimic nu e imposibil. Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți” de Nimsdai Purja și „Casa de pe Riviera” de Natasha Lester sunt două dintre cărțile pe care vi le propunem pentru primele zile de primăvară. Ambele titluri vor apărea la Editura Nemira în martie.

10
/02
/23

De la cele mai dificile escalade din Alpi până la ascensiunile în premieră pe Annapurna, Makalu sau pe piscurile amețitoare ale Anzilor, aventurile legendarului alpinist Lionel Terray, cuprinse în volumul „Cuceritorii inutilului. Din Alpi în Annapurna” (Polirom, 2022), seduc cititorul prin măiestria stilului și prin întâmplările insolite sau dramatice ale protagoniștilor.

09
/02
/23

Categoria bestsellerelor Grupului Editorial ALL din reunește titluri noi din toate domeniile, oferindu-le cititorilor care le descoperă acum o plajă largă de opțiuni pentru lecturile personale sau pentru volumele dedicate studiului și perfecționării în sfera profesională. Iar începutul de an le aduce celor dornici să își îmbogățească biblioteca reduceri de până la 55% la cele mai îndrăgite titluri pentru toate vârstele.

08
/02
/23

Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public.

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.