VIDEO Actorul irlandez Dylan Moran va susţine un show de stand-up comedy, pe 8 octombrie, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-actorul-irlandez-dylan-moran-va-sustine-un-show-de-stand-up-comedy-pe-8-octombrie-la-bucuresti/

Actorul irlandez Dylan Moran, unul dintre cei mai apreciaţi performeri de stand-up comedy din Europa, va susţine un show la Bucureşti, pe 8 octombrie. Dylan Moran se va afla toamna aceasta pentru prima dată în România, show-ul său fiind programat pe 8 octombrie, la cinematograful Scala.

Un articol de Andrada Văsii|21 iulie 2013

Actorul irlandez Dylan Moran, unul dintre cei mai apreciaţi performeri de stand-up comedy din Europa, va susţine un show la Bucureşti, pe 8 octombrie. Dylan Moran se va afla toamna aceasta pentru prima dată în România, show-ul său fiind programat pe 8 octombrie, la cinematograful Scala.

După Eddie Izzard şi Pablo Francisco, acesta este cel de-al treilea show de stand-up comedy internaţional confirmat în România în acest an, potrivit organizatorilor evenimentului, Livehouse Comedy.

Prieten cu Eddie Izzard, Dylan Moran s-a bucurat întotdeauna de sprijinul şi aprecierea acestuia, fiind deseori lăudat de acesta.

Dylan este poate cel mai amuzant om pe care îl cunosc. Când ne întâlnim se cutremură pereţii de la hohotele de râs. Omul acesta e fantastic!

Eddie Izzard,
artist

Eddie Izzard l-a şi felicitat pe Dylan pentru performanţa de a fi primul comic englez care a susţinut un show în Rusia. Dylan Moran a debutat pe scena stand-up în 1992, pentru ca în 1993 să câştige premiul competiţiei „So You Think You’re Funny” din cadrul Edinburgh Festival. Ulterior artistul devine o prezenţă constantă în cadrul evenimentelor de profil, precum Just for Laughs Montreal Comedy Festival, Melbourne International Comedy Festival şi Kilkenny Comedy Festival, notează Mediafax.

În 2007 s-a clasat pe locul 17 în topul celor mai buni 100 de comici de stand-up realizat de Channel 4, trei ani mai târziu ocupând poziţia a 14-a.

Deşi show-urile live, pe scenă, sunt preferatele sale, Dylan Moran nu a stat departe nici de micul ecran, astfel că în 1998 are primul său rol important într-o producţie televizată, interpretându-l pe Ian Lyons în sitcomul „How Do You Want Me?”, difuzat pe BBC 2. De asemenea, în 1999, Dylan face pasul către cinematografie, jucând rolul lui Rufus în comedia romantică „Notting Hill”, alături de Hugh Grant şi Julia Roberts.

Turneu european

După mai multe reprezentaţii sold-out în Irlanda, Marea Britanie şi Rusia, anul acesta, actorul va pleca într-un nou turneu european, intitulat „Yeah, Yeah!”, care îl va aduce şi în zona centrală şi de sud-est a continentului, inclusiv în România. Biletele pentru show-ul lui Dylan Moran de la Bucureşti sunt disponibile începând de joi, la preţul de 125 de lei, pe www.myticket.ro.

După show-ul lui Pablo Francisco, acesta este cel de-al doilea spectacol de stand-up confirmat de Livehouse Comedy pentru această toamnă.

Foto credit: Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.