VIDEO Animaţia „Sunt un mic ticălos 2“ s-a menţinut în fruntea box office-ului nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-animatia-sunt-un-mic-ticalos-2-s-a-mentinut-in-fruntea-box-office-ului-nord-american/

Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2″ s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2/Despicable Me 2″ s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

„Despicable Me 2“, un film de animaţie realizat integral în Franţa, pentru studiourile Universal, a obţinut încasări de 44,7 milioane de dolari de vineri până duminică.

Pe locul al doilea în box office-ul nord-american a debutat filmul de comedie „Oameni mari şi fără minte 2/ Grown Ups 2″. Avându-i în distribuţie pe Adam Sandler, Steve Buscemi, Salma Hayek şi Taylor Lautner, această comedie a obţinut încasări de 42,5 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii.

Debut pe poziția a treia

Un alt film lansat la sfârşitul săptămânii trecute, „Cercul de foc/ Pacific Rim”, a debutat pe poziţia a treia, cu încasări de 38,3 milioane de dolari. Această superproducţie hollywoodiană descrie lupta titanică dintre uriaşii roboţi teleghidaţi de oameni şi o armată de monştri extratereştri ieşiţi din fundul oceanului, notează Mediafax.

O polițistă cu temperament

Filmul „Captură la dublu/ The Heat”, cu Sandra Bullock în rolul unui agent FBI care trebuie să facă echipă cu o poliţistă, interpretată de Melissa McCarthy, căreia îi sare ţandăra din orice, a coborât un loc, până pe poziţia a patra, cu încasări de 14 milioane de dolari.

Buget de peste 200 de milioane de dolari

Superproducţia „Călăreţul singuratic/ The Lone Ranger”, despre un personaj legendar din cultura populară americană, a coborât de pe locul al doilea pe cel de-al cincilea, cu încasări de 11,1 milioane de dolari. Foarte aşteptat de public, acest film regizat de Gore Verbinski, cu un buget estimat la peste 200 milioane de dolari, în care rolurile principale sunt interpretate de Johnny Depp şi Armie Hammer, a fost primit mai degrabă cu răceală de criticii de cinema.

Filmul reprezintă cea de-a patra adaptare cinematografică a poveştii americane despre un justiţiar anonim şi acolitul său fidel, amerindianul Tonto.

Filmul de animaţie „Universitatea monştrilor/ Monsters University”, în regia lui Dan Scanlon, care beneficiază de vocile actorilor Steve Buscemi, John Goodman, Billy Crystal şi Helen Mirren, a pierdut două poziţii şi a ajuns pe locul al şaselea, cu încasări de 10,6 milioane de dolari.

Ziua Apocalipsei

Pe poziţia a şaptea în box office-ul nord american s-a situat pelicula „Ziua Z: Apocalipsa/ World War Z”, în regia lui Marc Forster, care a avut încasări de 9,4 milioane de dolari. „Ziua Z: Apocalipsa” este un thriller cu zombie al cărui protagonist este Gerry Lane (Brad Pitt), angajat la ONU, ce este nevoit să străbată lumea întreagă într-o cursă contracronometru pentru a opri o epidemie care răstoarnă guverne, răscoală armate şi ameninţă să elimine rasa umană.

Alertă la Casa Albă

Filmul „Alertă de gradul zero/ White House Down”, de Roland Emmerich, despre o grupare paramilitară care ocupă Casa Albă de la Washington, a coborât două locuri, până pe poziţia a opta, cu încasări de 6,15 milioane de dolari.

Filmul „Kevin Hart: Let Me Explain”, care prezintă un spectacol filmat al actorului de comedie Kevin Hart, a coborât o poziţie, până pe locul al nouălea, cu încasări de 5 milioane de dolari.

Un nou Superman

Filmul „Man of Steel: Eroul”, noua peliculă din franciza „Superman”, în care personajul principal este interpretat de actorul britanic Henry Cavill, a coborât de pe locul al şaptelea pe locul al zecelea, cu încasări de 4,8 milioane de dolari.

Filmul este regizat de Zach Snyder şi îi are pe afiş pe Amy Adams – în rolul jurnalistei Lois Lane, Kevin Coster şi Diane Lane – în rolurile părinţilor adoptivi ai lui Superman.

Foto credit: Cinemagia

12
/10
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), va deschide Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest vineri, 14 octombrie, ora 18:30, în prezența regizoarei Maren Ade.

11
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Filmat în bună parte în România, „Toni Erdmann”, al treilea lungmetraj al regizoarei germane Maren Ade, este o dramedie despre rolurile sociale şi măştile familiale spre care ne împinge viaţa şi de care ne este teamă să scăpăm pentru a redeveni noi înşine.

11
/10
/16

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, care s-a stins din viaţă, în iulie, anul acesta, la Paris, la vârsta de 76 de ani, va fi celebrat în cadrul unei retrospective la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Invitata specială, cu acest prilej, este actrița Mania Akbari, care va lua parte la proiecții și va discuta cu publicul în primele patru zile de festival.

10
/10
/16

“Sandra”, un scurtmeraj despre un grup de fete excentrice care sunt închise într-o pseudo-comunitate de fete în care violența și prietenia se împletesc într-un mod nefiresc a câștigat trofeul Timishort 2016 în valoare de 3500 de euro.

08
/10
/16

Rulează în cinematografele din țara noastră filmul artistic „Două lozuri” (regizor Paul Negoescu). Comedie românească, așadar mai puțin romantică și vag tragică. Nu se râde deloc rău.

07
/10
/16

Şapte dintre cele mai noi şi mai de succes producţii româneşti, printre care extrem de aşteptatele „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu vor putea fi văzute, în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 20 şi 23 octombrie la Cinema Odeon, cu participarea mai multor invitaţi speciali.

07
/10
/16

Actrița, regizoarea și scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alții lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks și Morgan Freeman.

06
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Sibiul se conectează vreme de 7 zile cu realități din lumea largă pe calea filmului documentar, la Astra Film Festival, ediția cu numărul 23. Fuocoammare, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, va fi proiectat vineri, 21 octombrie, de la ora 21:30 la Sala Thalia.

05
/10
/16

Pe când „Câini” încă nu intrase în cinematografe, l-am provocat pe regizorul Bogdan Mirică la o scurtă discuție despre zilele petrecute pe platoul de filmare, dar și despre ce înseamnă pentru el premiile, masterul de scenaristică de la Londra sau simpatia vizbilă a publicului pentru un film românesc.

05
/10
/16

Ediția #11 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 7-16 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, Club Fabrica și Club Control. Festivalul se deschide pe 7 octombrie cu La Tortue Rouge (Țestoasa roșie), o co-producție Franța-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit.

05
/10
/16

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecționate în competiția Filminute 2016 aduc o gamă de perspective și povești captivante din 17 țări. Cea de-a 11-a ediție a FILMINUTE, festivalul internațional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.

03
/10
/16

Maren Ade, regizoarea germană care a făcut senzație la Cannes cu o comedie filmată la București, Toni Erdmann, se va întâlni cu publicul, pentru prima dată, la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Filmul va fi proiectat în premieră în România pe 14 octombrie, în deschiderea festivalului

03
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Astra Film Festival propune o incursiune itinerantă de excepție de la cinemaul documentar clasic până la cele mai noi tehnologii pe care le experimentează filmul, de la vizionări colective în sala de cinema, la experiențe inedite de proiecții crossmedia 360 de grade în dom sau vizionări de filme cu ochelari de realitate virtuală.