VIDEO „Bani din cer“, cu Bendeac şi Virginia Mirea, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-bani-din-cer-cu-bendeac-si-virginia-mirea-la-antena-1/

„Bani din cer“ în regia lui Horaţiu Mălăele este al treilea spectacol din proiectul Teatru TV care va fi difuzat în seara aceasta, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Un articol de Judy Florescu|27 martie 2013

„Bani din cer“ în regia lui Horaţiu Mălăele este al treilea spectacol din proiectul Teatru TV care va fi difuzat în seara aceasta, de la ora 20.30, pe Antena 1.

Viaţa obişnuită şi nefericită a lui Henry Perkins, jucat de George Mihăiţă, ia o întorsătură bruscă atunci când, accidental, acesta ridică o servietă asemătoare cu a lui, dar plină cu bani. Întreaga întâmplare coincide cu ziua lui de naştere, pentru care familia îi organizează o petrecere la care apar neinvitaţi doi detectivi şi un taximetrist, iar de aici răsturnările de situaţie se ţin lanţ.

Piesa „Bani din cer“ a fost scrisă de dramaturgul britanic Ray Cooney în 1994, an în care a avut şi premiera la Londra, iar autorul a fost deopotrivă regizor şi personajul principal al spectacolului. În 2006, scenariul a fost adaptat pentru marele ecran.

„Cred că, uneori, oamenii de televiziune au datoria de a da examene în faţa telespectatorilor. Dupa şapte ani de tv, mă prezint în faţa dumneavoastră, miercuri seara, cu «Bani din cer». Fiind în regia perfectă a lui Horaţiu Mălăele şi avându-l ca partener pe George Mihăiţă, s-ar spune că e o dovadă de curaj. Acum nu pot avea scuze. Rezist sau nu rezist pe scenă în asemenea context?“, a declarat actorul Mihai Bendeac. „Statutul de jurat România Dansează pe probleme de prezenţă scenică mă cam obligă să şi demonstrez că eu însumi sunt în măsură să vorbesc despre asta. Şi dacă, acasă, în faţa televizorului, această farsă poliţistă genială va avea măcar jumătate din reacţia pe care publicul a avut-o în sală, la înregistrare, cred că pot trece examenul“ a spus Mihai Bendeac.

Din distributia spectacolului „Bani din cer“ fac parte: Mihai Bendeac, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Mihaela Teleoacă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi şi Gheorghe Dănilă.

Iată ce au declarat vedetele, pentru Ziarul Metropolis, după spectacolul înregistrat la Antena 1, miercurea trecută, la Teatrul de Comedie:

Cornel Ilie: E a treia oară când văd spectacolul. L-am văzut în 2004 de două ori, era cu Dan Tudor atunci. Ideea de teatru tv mi se pare senzaţională. Am crescut uitându-mă la teatru tv, adică eu am fost generaţia care se uita la teatru tv luni seara şi marţi dimineaţa îl vedeam în reluare.“

Ştefana Samfira: Spectacolul a fost superb. Ideea de teatru tv mi se pare foarte bună şi poate mai reaminteşte majorităţii oamenilor să mai meargă şi la teatru. E cel mai bine pentru cei care sunt în afara Bucureştiului, care rar au şansa la câte un turneu, e o ocazie pentru ei să vadă spectacolul.“

Citiţi şi: VIDEO „Doctori de femei“, de la Teatrul Metropolis, la Antena 1

Chef Joseph Hadad: „A fost bine. Am fost la primul spectacol «Doctori de femei», la «Pijamale» nu am fost fiindcă am fost plect din ţară. E prima dată când am venit la un teatru din România, eu fiind din Israel. Îmi place foarte mult spectacolul, a fost organizat cum trebuie. Aştept piesa următoare. Eu mă uit şi aici şi la televizor.“

Anca Pandrea: „Spectacolul s-a păstrat ca la premieră, pentru că eu şi Iurie Darie, iubirea vieţii mele, am fost la premiera acestui spectacol. Spectacolul s-a păstrat: nu s-au introdus glume proaste, gen şuşe. Spectacolul a rămas pur. Ideea de teatru tv mi se pare foarte bună, fiindcă publicul poate fi educat printr-un spectacol de teatru.“

Citiţi şi: VIDEO Antena 1 difuzează astăzi „Pijamale“, spectacolul de la Teatrul Metropolis

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.