VIDEO Spectacolul „Brâncuşi. Proiecţie verticală“ va fi jucat între 12 – 16 iulie, la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-brancusi-proiectie-verticala-va-fi-jucata-intre-12-16-iulie-la-paris/

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Proiectul dedicat lui Constantin Brâncuşi nu este un simplu turneu, ci o călătorie cu furgoneta de aproape 6.000 de kilometri: şase oraşe şi tot atâtea teatre, muzee şi centre culturale, patru spectacole şi două întâlniri cu publicul. Astfel, compania Laminarie reface legendara călătorie pe care artistul a făcut-o pe jos, la începutul secolului al XX-lea, pentru a ajunge din România la Paris, informează Instititul Cultural Român.

Producţii teatrale pentru galeria personalităţilor

„Brâncuşi. Proiecţie verticală” doreşte să introducă numele lui Constantin Brâncuşi în galeria personalităţilor cărora compania Laminarie le-a dedicat producţii teatrale: Jackson Pollock, Elias Canetti, Varlam Salamov, Simone Weil şi Bobby Fischer, propunându-şi să demonstreze că geniul artistic se hrăneşte din experienţa fizică, acoperind distanţe geografice mari şi înfruntând dificultăţi neaşteptate, notează Mediafax.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, judeţul Gorj – decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană. Figură centrală în mişcarea artistică modernă, Constantin Brâncuşi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Foto credit: Edward Steichen, Wikipedia

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!