VIDEO Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a romanului „Fight Club“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-chuck-palahniuk-planuieste-sa-scrie-o-continuare-a-romanului-fight-club/

Scriitorul american Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a bestseller-ului ,,Fight Club”, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în anul 2015.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Scriitorul american Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a bestseller-ului „Fight Club”, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în anul 2015. 

Palahniuk a scris pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter că romanul va apărea, cel mai probabil, în 2015. Supranumit „portdrapelul generaţiei nihiliste”, scriitorul american Chuck Palahniuk s-a născut în 1962. Primele sale două cărţi, trimise unor editori din New York, au fost refuzate.

La fel se va întâmpla şi cu romanul „Fight Club”, respins iniţial pentru că a fost considerat „prea întunecat şi prea riscant”. În loc să-i mai estompeze tonul, Palahniuk îl va duce la extrem.

Este adevărat. Chelsea Cain m-a prezentat unor artişti şi creatori de la Marvel, DC şi Dark Horse, iar ei mă ghidează în acest proces. E foarte probabil să fie vorba despre o serie de cărţi, iar acţiunea se va petrece zece ani după «Fight Club» şi după aşa-zisa dispariţie a lui Tyler Durden. În continuare, Tyler Durden este cel care spune povestea, pândind din interiorul lui Jack şi pregătindu-şi revenirea. Jack nu îşi dă seama de ce se întâmplă în jurul lui iar Marla este plictisită.

Chuck Palahniuk,
scriitor

Publicat în 1996 şi devenit un clasic al literaturii underground, „Fight Club” este unanim considerat în momentul de faţă drept unul dintre cele mai originale şi provocatoare romane scrise în ultimul deceniu al secolului XX, notează Mediafax.

Diferite stiluri

În 1999, Palahniuk publică „Supravieţuitor” şi „Monştri invizibili”, urmate de „Sufocare” (2001), „Cântec de leagăn” (2002), „Jurnal” (2003), „Bântuiţii” (2005) şi „Rant” (2007). Palahniuk a mai publicat o carte de amintiri şi însemnări de călătorie, „Fugari & refugiaţi” (2003), şi un volum de eseuri, „Mai ciudat decât ficţiunea” (2004).

„Fight Club” a fost ecranizat de David Fincher, în 1999, şi a avut o distribuţie de excepţie în care se regăsesc Brad Pitt, Helena Bonham Carter şi Edward Norton.

Foto credit: Wikipedia

20
/12
/20

Visele și călătoriile. În destinul personal, ele au configurat totul, spunea Nikos Kazantzakis, ale cărui jurnale Ziarul Metropolis vă invită să le citiți și recitiți.

06
/12
/20

Joi, 3 decembrie 2020, în cadrul Conferinței Naționale a Managerilor Culturali (CNMC), Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) a anunțat rezultatele parțiale ale celui mai recent studiu „Tendințe ale consumului cultural în pandemie”, sondaj de opinie care reflectă intenția respondenților de a desfășura activități culturale în spațiul public și non-public pe parcursul anului 2020.

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.