VIDEO Concerte cu Taraf de Haidouks şi Lemon Bucket Orkestra, pe 25 iulie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-concerte-cu-taraf-de-haidouks-si-lemon-bucket-orkestra-pe-25-iulie-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Finalul spectacolului va fi marcat de un jam-session lăutăresc română-canadian al celor trei formaţii. Singura Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band a oraşului Toronto, aşa cum se descriu artiştii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discuţie între un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian.

În doar câteva luni, cvartetul iniţial a crescut într-un band sănătos de nu mai puţin de 14 artişti, câştigându-şi reputaţia ca unul dintre cele mai explozive şi petrecăreţe grupuri canadiene. Cu o componenţă cosmopolită, aducând membri din multe colţuri ale lumii (Ucraina, Franţa, Mexic, India, Olanda Portugalia etc.), LBO au un repertoriu la fel de pestriţ, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste zece ţări est-europene.

Muzică de taraf

De asemenea, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va răsuna muzica Taraf de Haidouks. „Cel mai bun grup de muzicieni romi din lume”, după cum i-a numit cotidianul londonez The Independent, „oameni extraordinari”, după cum afirma starul Johnny Depp, Taraf de Haidouks reprezintă, de peste două decenii, un adevărat fenomen artistic mondial, notează Mediafax.

Constituit oficial în urmă cu 25 de ani, celebritatea grupului Taraf de Haidouks a cunoscut o ascensiune fulminantă, imediat după prima ieşire peste hotare, realizată în anul 1988.

Şapte albume de studio, sute de materiale video şi audio, turnee pe toate meridianele globului, emisiuni TV, documentare şi unele dintre cele mai importante premii internaţionale, printre care şi prestigiosul BBC World Music Award, înmânat de Johnny Depp, s-au adăugat de-a lungul timpului impresionantului portofoliu al acestor muzicieni.

Concerte în diferite locuri

Taraf de Haidouks a fost invitat să concerteze în cele mai prestigioase locuri, alături de mari nume ale muzicii mondiale. Concertele de la Sala Olympia şi Opera Garnier din Paris, alături de Sir Yehudi Menuhin, cele de la Carnegie Hall din New York, Covent Garden Royal Opera din Londra şi Teatrul Wuppertal – Pina Bausch, precum şi colaborările cu diverse orchestre filarmonice din întreaga lume au consolidat reputaţia grupului.

Totodată, celor două formaţii li se va alătura Taraful de la Mârşa. Liderul Tarafului de la Mârşa este nea Vasile Dinu. Acesta are 77 de ani şi o voce inconfundabilă.

A devenit cunoscut publicului larg prin apariţia în hitul formaţiei Zdob şi Zdub „Dimineaţa pe răcoare”, dar şi de sine stătător, cu taraful său, cântând prin toată Europa, de exemplu, în Germania, la Expoziţia Universală de la Hanovra din anul 2000, în Franţa, Elveţia, Cehia, Rusia şi Moldova.

Info:

La finalul concertului, cele trei formaţii se vor reuni pe scenă pentru un jam-session lăutaresc româno-canadian.

Preţul unui bilet pentru acest show este de 25 de lei.

Foto credit: Lemon Bucket Okestra (Site)

29
/06
/18

Într-o zi de 29 iunie (1974) Charles Aznavour  domina vânzările din Marea Britanie cu "She", singura sa melodie fruntaşă în Regatul Unit. Fotografia de față, realizată în 1952, a fost postată în urmă cu doar câteva ore pe pagina de facebook a legendarului cântăreț francez, care a împlinit, luna trecută, 94 de ani. În imagine apar Edith Piaf, Charles Aznavour și un prieten apropiat al celor doi, Roland Avellis (alias "Cântărețul fără nume")

26
/06
/18

Se întâmpla pe 26 iunie 1977, la Market Square Arena din Indianapolis. Atunci Elvis Presley susținea ultimul său concert. Peste mai puţin de două luni, la 16 august 1977, artistul va fi găsit mort în baia sa. Concluzia raportului medical: moarte naturală - stop cardiac.

26
/06
/18

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

25
/06
/18

Se împlinesc, astăzi, nouă ani de la moartea regelui muzicii pop. Născut la 29 august 1958, Michael Jackson a influenţat muzica încă de când interpreta în anii ’70 alături de The Jackson 5.

19
/06
/18

Începând din 2015, cu ocazia fiecărui solstițiu, Zammorian (grupul post-psihedelic/post-rock format în 2014 din 6 artiști și designeri români) a prezentat un show sau un live streaming din studio. Joi, 21 iunie 2018, în cea mai lungă zi a anului, Zammorian le va face pe ambele când va concerta și va face streaming din terasa Have a Cigar a Echoes, Inc.

10
/06
/18

Patru concerte care ne poartă în ultimii 100 de ani de muzică vor avea loc în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe scena România 100, în Parcul Central din Cluj. Fiecare dintre aceste concerte se centrează pe o anumită perioadă a istoriei muzicii și abordează stiluri și genuri diferite: muzică clasică, doină, jazzul perioadei comuniste și jazz contemporan.

07
/06
/18

Prim dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu“, maestrul Christian Badea revine la București cu un concert excepţional, programat pe 7 şi pe 8 iunie 2018, care are în program capodopere de Ceaikovski şi Şostakovici. Solist în  Concertul nr. 1 pentru violoncel și orchestră de Dmitri Șostakovici va fi violoncelistul Andrei Ioniţă, câştigător al Premiului I la Concursul Internațional Ceaikovski în 2015.

01
/06
/18

Concursul internațional“George Enescu” a lansat proiectul“Ce auzim când ascultăm muzică?”. Acesta își propune să descifreze într-un format destins, actual și interactiv câteva elemente din arta interpretării muzicii, în pregătirea întâlnirii cu cei 270 de tineri muzicieni, din 39 țări, care au trecut de etapa de preselecție în cadrul Concursului „George Enescu” 2018 și care își vor demonstra talentul pe scenă, la București, în perioada 1-23 septembrie a acestui an.

31
/05
/18

Seria de concerte SoNoRo Conac ajunge la finalul lunii (31 mai), în Republica Moldova, la Castelul Mimi, un important monument arhitectonic și centru viticol, înființat de Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, până la Unirea din 1918, şi apoi director al Băncii Naţionale Române.