VIDEO Costume purtate în filmul „Sunetul muzicii“ au fost vândute la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-costume-purtate-in-filmul-sunetul-muzicii-au-fost-vandute-la-licitatie/

Costume purtate în filmul ,,Sunetul muzicii”, un musical recompensat cu cinci premii Oscar în 1966, au fost vândute cu 1,3 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Profiles in History weekendul trecut, la Los Angeles.

Un articol de Andrada Văsii|29 iulie 2013

Costume purtate în filmul „Sunetul muzicii“, un musical recompensat cu cinci premii Oscar în 1966, au fost vândute cu 1,3 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Profiles in History weekendul trecut, la Los Angeles.

Printre aceste costume s-a aflat şi acela purtat de personajul principal, Maria, interpretată de actriţa Julie Andrews. Pantalonii din piele purtaţi de copiii familiei Von Trapp în acest film au fost şi ei vânduţi în cadrul aceleiaşi licitaţii.

Filmul „Sunetul muzicii“ a fost recompensat cu cinci premii Oscar în 1965.

Printre celelalte obiecte scoase la vânzare la aceeaşi licitaţie s-a numărat şi un tablou al fermei Tara din filmul „Pe aripile vântului”. Tabloul, care a apărut în prima scenă a filmului, s-a vândut cu 270.000 de dolari, notează Mediafax.

O cască de protecţie folosită în filmul „20.000 de leghe sub mări” a fost vândută cu 75.000 de dolari.

Un costum purtat de James Gandolfini, interpretul personajului Tony Soprano, în scena finală din ultimul episod al serialului „Clanul Soprano”, a fost achiziţionat cu 22.000 de dolari.

Foto credit: Cinemagia

05
/07
/23

Therme Forum pentru Teatru și Arhitectură, eveniment înscris pe agenda FITS și la această ediție aniversară, i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți arhitecți și critici de arhitectură din lume, printre care Tateo Nakajima, Heidi Ramsvik, Robert Hanea, Adam Flatto, Robbie Hammond, Ricky Burdett, Richard Florida, Arthur Mamou-Mani și Paul Goldberger.

04
/07
/23

Cămașa cu altiță iese din spațiul convențional de expunere și ajunge, pentru prima dată la sediul UNESCO din Paris, într-o expoziție intitulată „Umăr la umăr – Sărbătorirea comunității și a artei țesutului bluzelor tradiționale din România și Republica Moldova”.