VIDEO „Domestic”, disponibil și pentru spectatorii din afara țării, pe Webkino.ro
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-domestic-disponibil-si-pentru-spectatorii-din-afara-tarii-pe-webkino-ro/

În premieră, filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut de spectatorii din ţară, dar şi de cei din afara graniţelor pe platforma webkino.ro.

Un articol de Andrada Văsii|27 martie 2013

În premieră, filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut de spectatorii din țară, dar și de cei din afara granițelor.

Pentru prima dată, românii stabiliți în alte state pot viziona un film românesc în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro. Momentul marchează și prima utilizare a noii platforme Vimeo on Demand pentru distribuirea în sistem VoD a unui film, în același timp cu premiera în cinema.

Al treilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), „Domestic” este o comedie despre „oameni care mănâncă animalele pe care le iubesc şi animalele care iubesc oamenii necondiţionat”. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

Programul proiecțiilor

Comedia „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, a avut premiera de gală pe 21 martie , la CinemaPro din București, în prezența a peste 550 de invitați. Echipa „Domestic” s-a întâlnit în weekend-ul trecut și cu spectatorii din Cluj, Timișoara, Oradea, în proiecții de gală.

În prima săptămână, la București, filmul poate fi vizionat la Hollywood Multiplex, Movieplex Plaza, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, Cinema Studio, Cinema Patria Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema Scala și Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

În țară, rulează la Cluj (Cinema City și Cinema Florin Piersic), Oradea (Cinema Cortina Digiplex), Arad (Cinema City Atrium), Ploiești (Cinema City, Cinema Premiera), Craiova (Cinema Patria), Sibiu (Studio Astra Film, 30 martie, ora 19:00), Târgu-Mureș (Cinema Arta), Târgu-Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Călărași (Cinema Orizont). La Timișoara, mai poate fi văzut la Aula Bibliotecii Central Universitare (BCUT), pe 28 martie (ora 19.00).

Info:

Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo. Înainte de plată, sistemul Vimeo le va cere utilizatorilor să-și creeze gratuit un cont, cu o adresă de email și o parolă proprie sistemului. „Domestic” are subtitrare în limba engleză.

Filmul este restricționat pentru publicul din România până pe data de 23 iulie 2013.

Webkino.ro s-a lansat în aprilie 2011 și permite vizionarea filmelor româneşti în sistem pay-per-view, prin video-streaming, la o calitate HD excelentă. Proiectul este realizat de compania de marketing şi vânzări online Thinkdigital.

 

Foto credit: Cos Aelenei

16
/11
/16

UrbanEye Film Festival 2016 ne așteaptă de astăzi până pe 20 noiembrie, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie, cu documentare captivante despre oraș, proiecții speciale, discuții și filme din competiție.

12
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, multipremiatul documentar „Cabală la Kabul” (2007), realizat de Dan Alexe, tratează cu tandreţe şi umor rivalitatea ultimilor doi evrei din Afganistan. O rivalitate excelent sugerată şi prin regie şi montaj.

12
/11
/16

DokStation prezintă joi, 1 decembrie, ora 20.00, la Cinematograful Muzeului Țăranului, documentarul „One More Time With Feeling”, în varianta 2D. Filmul care a și deschis prima ediție a festivalului DokStation este prezentat pentru a doua oară în România, în proiecție unică, așa cum va fi proiectat și în cinematografele din lume, pe 1 decembrie.

10
/11
/16

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră în Competiția de la Cannes și programat recent în cadrul Festivalului Filmului Francez de la București, „Ma Loute”, noua bizarerie a lui Bruno Dumont, este probabil cel mai excentric film din mainstream-ul festivalier al acestui an.

10
/11
/16

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, câștigător al Premiului Special al Juriului, dar și Don Quijote Prize, oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, a fost inclus în competiția oficială a celui mai important eveniment cinematografic din America Latină – Festival Internacional de Cine de Mar del Plata (Argentina). Ajuns la cea de-a 31-a ediție, evenimentul se va desfășura între 18 și 27 noiembrie.

08
/11
/16

Povestea lor în film se desfășoară pe la începuturile cinematografiei mondiale, în epoca filmului mut, când David Griffith a creat modul de a istorisi o poveste pe peliculă, iar Lillian Gish, datorită regizorului, a devenit o stea de cinema.

07
/11
/16

Am luat la bani mărunţi cinematografia română din epoca sa modernă, mai exact din anii ’50 şi până astăzi, şi am ales cele mai bune şi mai îndrăznețe debuturi de ficţiune. Zece titluri semnate de regizori reprezentativi din mai multe generaţii.

05
/11
/16

Relansat pe platforma gratuită Cinepub, „Glissando”, filmul cu care Mircea Daneliuc participa în 1985 la Festivalul de la Veneția, se numără printre cele câteva opere cinematografice din timpul comunismului care au căpătat o faimă ce poate împiedica judecarea lor lucidă în prezent.

04
/11
/16

Meryl Streep va primi la Globurile de Aur din 2017 premiul pentru întreaga activitate Cecil B DeMille. Cu 29 de nominalizări la Globurile de Aur și 19 la Oscar, Meryl Streep este cea mai nominalizată actriță din istoria Hollywoodului.

04
/11
/16

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:00, proiecţia de gală a filmului „Inimi cicatrizate” în regia lui Radu Jude. Evenimentul va avea loc în prezenţa regizorului şi va fi urmat de o sesiune Q&A (întrebări şi răspunsuri) moderată de Oana Stoica, critic de teatru şi curator al Festivalului Tânăr de la Sibiu.