VIDEO Expoziţia „Roumanie. Visage du peuples“ va fi vernisată miercuri la Marsilia
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-expozitia-roumanie-visage-du-peuples-va-fi-vernisata-miercuri-la-marsilia/

Expoziţia de artă populară românească „Roumanie. Visage du peuples” va fi vernisată, miercuri, la Marsilia, în cadrul manifestărilor culturale prilejuite de numirea oraşului francez „capitală culturală europeană 2013″.

Un articol de Andrada Văsii|15 iulie 2013

Expoziţia de artă populară românească „Roumanie. Visage du peuples” va fi vernisată, miercuri, la Marsilia, în cadrul manifestărilor culturale prilejuite de numirea oraşului francez „capitală culturală europeană 2013″.

Expoziţia organizată de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va avea loc în incinta primăriei oraşului, la invitaţia Consulatului General al României la Marsilia, şi va fi deschisă până pe 22 iulie, informează Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Expoziție cu muzică

Expoziţia va fi inaugurată pe data de 17 iulie, în prezenţa echipei Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, condusă de conf. univ. dr. Paula Popoiu, director general, a lui Gabriel Stănescu, consul general al României la Marsilia, a autorităţilor locale din Marsilia, precum şi a presei locale şi a presei din România, notează Mediafax.

De asemenea, în piaţa Bargemon, piaţa primăriei din Marsilia, începând cu ora 17.30, va avea loc spectacolul oferit de solistul Gelu Voicu şi ansamblul folcloric „Lăutarii din Teleorman”.

Foto credit: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (Facebook)

28
/10
/22

Astăzi, 28 octombrie 2022, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, a avut loc conferința de încheiere a proiectului MoldArte, un proiect finanțat de EUNIC prin programul European Spaces for Culture și organizat de Institutul Cultural Român în colaborare cu Goethe-Institut București, Ambasada Austriei din Republica Moldova și Delegația Uniunii Europene din Republica Moldova.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.