VIDEO Film cu Anthony Hopkins la Festivalul Internațional de Film București
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-film-cu-anthony-hopkins-la-festivalul-international-de-film-bucuresti/

Cea de-a patra zi a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti începe în forţă, la ora 12.30, la ceainăria ,,La un ceai’’ cu o masă rotundă despre situaţia finanţării festivalurilor internaţionale de film din România.

Un articol de Andrada Văsii|18 aprilie 2013

Cea de-a patra zi a Festivalului Internațional de Film București începe în forță, la ora 12.30, la ceainăria ,,La un ceai’’ din strada Luigi Cazzavillan nr 25, sector 1, București, cu o masă rotundă despre situația finanțării festivalurilor internaționale de film din România.

La eveniment vor participa Tudor Giurgiu, Laurențiu Brătan, Ada Solomon, Alexandru Solomon, Dana Dimitriu-Chelba, Valentina Miu, Daniel Mitulescu, Yvonne Irimescu și Codruța Crețulescu.

Competiția București IFF continuă la Cinema Studio, la ora 19.00, cu ,,Blancanieves” / ,,Albă ca Zăpada”, al spaniolului Pablo Berger, reinterpretare a clasicului basm cu acțiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor ’20; filmat în alb/negru și fără dialoguri – un omagiu adus cinema-ului european de început de secol.

În secțiunea necompetitivă Panorama va rula de la ora 21.00, tot la Cinema Studio, ,,360” (regia Fernando Meirelles), un thriller existențial cu Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze și Moritz Bleibtreu.

Astăzi au loc ultimele două proiecții de la Sala Elvira Popescu. De la ora 19:00 și, respectiv, 21:00 se vor difuza în reluare două filme din secțiunea necompetitivă Panorama: ,,Au bout du conte” / ,,Sfârșit de basm” și ,,On the Road” / ,,Pe drum”.

La NCRR (MȚR), începând cu ora 19:00, se va difuza în reluare filmul din competiție ,,Wrong” / ,,Greșit”.

Info:

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film București, cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj, are loc în perioada 15-21 aprilie 2013, la Cinema Studio, NCRR – Studioul Horia Bernea și sala Elvira Popescu.

Fiecare zi de festival se încheie cu petreceri în Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.