VIDEO Filmul „Bună! Ce faci?“ de Alexandru Maftei intră în cinematografele din Belgia
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-buna-ce-faci-de-alexandru-maftei-intra-in-cinematografele-din-belgia/

Filmul „Bună! Ce faci?“, în regia lui Alexandru Maftei, va fi proiectat la Cinemateca Regală din Bruxelles, în perioada 24 iulie – 31 august.

Un articol de Andrada Văsii|19 iulie 2013

Filmul „Bună! Ce faci?“, în regia lui Alexandru Maftei, va fi proiectat la Cinemateca Regală din Bruxelles, în perioada 24 iulie – 31 august.

„Bună! Ce faci?“ a mai fost proiectat la Bruxelles în cadrul Brussels Film festival, ediţia din 2011, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Bruxelles.

Câştigătoare a numeroase premii şi nominalizări în festivaluri internaţionale, comedia „Bună! Ce faci?” s-a bucurat de aprecieri pozitive atât din partea criticii de specialitate, cât şi din partea publicului, fiind considerat începutul unei noi direcţii în cinematografia românească.

Dilemele cuplurilor moderne

Scenariul semnat de Lia Bugnar explorează dilemele cuplurilor moderne, într-o comedie romantică având ca punct de plecare sentimentele a două personaje (interpretate de Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu) după douăzeci de ani de căsătorie.

„Bună! Ce faci?” a reprezentat debutul în lungmetraj al regizorului Alexandru Maftei, urmat în acest an de „Domnişoara Cristina” după Mircea Eliade, prezentat în premieră în luna mai la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca, notează Mediafax.

Filmul a fost proiectat în numeroase festivaluri internaţionale de renume, la Karlovy Vary, Palm Springs, Cairo, Dublin, Monaco (premiul special al juriului, premiul pentru cel mai promiţător regizor) Goa/India, Wiesbaden, Chicago, Washington, New York, Bruxelles, Chennai, Bratislava, Tokio, Beirut, Mill Valey, Vukovar, Istambul, Palic şi altele.

Printre primele zece

Regizorul Alexandru Maftei a fost inclus de prestigioasa revistă de specialitate americană Variety în topul pe 2011 al celor mai promiţători zece cineaşti europeni. ,,Bună! Ce faci?” a fost prezentat, cu acest prilej, în secţiunea rezervată celor zece regizori la Karlovy Vary. În urma votului publicului, în sălile de proiecţie, filmul a ieşit printre primele zece cele mai populare lungmetraje dintre cele 214 din întreaga lume prezentate în festival.

Proiecţiile de la Bruxelles sunt organizate de Cinemateca Regală în colaborare cu casa de distribuţie BrunBro Films şi cu sprijinul Institutului Cultural Român Bruxelles.

Foto credit: Cinemagia

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.