VIDEO Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2“, pe primul loc în box office-ul nord-american
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-de-animatie-sunt-un-mic-ticalos-2-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american/

Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2/ Despicable Me 2″ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, depăşind cu mult o altă peliculă lansată weekendul trecut, „The Lone Ranger”.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

Filmul de animaţie „Sunt un mic ticălos 2 / Despicable Me 2“ a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, depăşind cu mult o altă peliculă lansată weekendul trecut, „The Lone Ranger“, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de compania Exhibitor Relations.

„Despicable Me 2″, un film de animaţie realizat integral în Franţa, pentru studiourile Universal, a obţinut încasări de 82,5 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii în Statele Unite şi Canada.

CONCURS Câştigă două invitaţii la filmul de animaţie „Despicable Me 2“!

Beneficiind de o lansare anticipată, miercuri, cu o zi înainte de sărbătoarea naţională a americanilor, celebrată pe 4 iulie, această peliculă a generat până în prezent încasări de 142,07 milioane de dolari, informează AFP.

Cultura americană pe marile ecrane

La mare distanţă, pe locul al doilea, a debutat filmul „Legenda călăreţului singuratic/ The Lone Ranger”, despre un personaj legendar din cultura populară americană. Foarte aşteptat de public, acest film regizat de Gore Verbinski a obţinut încasări de 29,4 milioane de dolari în primul său weekend de proiecţii.

Această superproducţie cu un buget estimat la peste 200 milioane de dolari, în care rolurile principale sunt interpretate de Johnny Depp şi Armie Hammer, a fost primit mai degrabă cu răceală de criticii de cinema. Filmul reprezintă cea de-a patra adaptare cinematografică a poveştii americane despre un justiţiar anonim şi acolitul său fidel, amerindianul Tonto.

FBI lucrează cu poliția

Filmul „Captură la dublu/ The Heat”, cu Sandra Bullock în rolul unui agent FBI care trebuie să facă echipă cu o poliţistă, interpretată de Melissa McCarthy, căreia îi sare ţandăra din orice, a coborât un loc, până pe poziţia a treia, cu încasări de 25 milioane de dolari, notează Mediafax.

Filmul de animaţie „Universitatea monştrilor/ Monsters University”, în regia lui Dan Scanlon, care beneficiază de vocile actorilor Steve Buscemi, John Goodman, Billy Crystal şi Helen Mirren, a pierdut poziţia de lider, pe care a ocupat-o timp de două săptămâni, şi a coborât pe locul al patrulea, cu încasări de 19,6 milioane de dolari.

O epidemie mortală

Pe poziţia a cincea în box office-ul nord american s-a situat pelicula „Ziua Z: Apocalipsa/ World War Z”, în regia lui Marc Forster, care a avut încasări de 18,2 milioane de dolari.

„Ziua Z: Apocalipsa” este un thriller cu zombie al cărui protagonist este Gerry Lane (Brad Pitt), angajat la ONU, ce este nevoit să străbată lumea întreagă într-o cursă contracronometru pentru a opri o epidemie care răstoarnă guverne, răscoală armate şi ameninţă să elimine rasa umană.

Filmul „Alertă de gradul zero/ White House Down”, de Roland Emmerich, despre o grupare paramilitară care ocupă Casa Albă de la Washington, a coborât două locuri, până pe poziţia a şasea, cu încasări de 13,5 milioane de dolari.

Superman revine

Filmul „Man of Steel: Eroul”, noua peliculă din franciza „Superman”, în care personajul principal este interpretat de actorul britanic Henry Cavill, a coborât de pe locul al cincilea pe locul al şaptelea, cu încasări de 11,4 milioane de dolari. Filmul este regizat de Zach Snyder şi îi are pe afiş pe Amy Adams – în rolul jurnalistei Lois Lane, Kevin Coster şi Diane Lane – în rolurile părinţilor adoptivi ai lui Superman.

O altă peliculă lansată la sfârşitul săptămânii trecute, „Kevin Hart: Let Me Explain”, care prezintă un spectacol filmat al actorului de comedie Kevin Hart, s-a situat pe locul al optulea, cu încasări de 10,1 milioane de dolari.

Jafurile orchestrate de către iluzioniști

Pe poziţia a noua s-a situat comedia „A venit sfârşitu’!/ This is the End”, care marchează debutul regizoral al actorului Seth Rogen şi îi are în distribuţie pe James Franco şi Jonah Hill. Filmul a obţinut încasări de 5,8 milioane de dolari de vineri până duminică, în cinematografele din America de Nord.

Thrillerul „Now You See Me: Jaful perfect”, cu Morgan Freeman, Woody Harrelson, Michael Caine şi Isla Fisher, prezintă jafurile puse la cale cu multă imaginaţie de patru artişti iluzionişti, urmăriţi de FBI, încheie topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în cinematografele nord-americane, după ce a vândut bilete de 2,8 milioane de dolari.

Foto credit: Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.