VIDEO Filmul „Roxanne“, de Valentin Hotea, va fi prezentat în premieră mondială pe 16 august, la Festivalul de la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-roxanne-de-valentin-hotea-va-fi-prezentat-in-premiera-mondiala-pe-16-august-la-festivalul-de-la-locarno/

,,Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, selectat în secţiunea competiţională ,,Cineasti del presente” din cadrul Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, va avea premiera pe 16 august.

Un articol de Andrada Văsii|4 august 2013

„Roxanne“, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, selectat în secţiunea competiţională „Cineasti del presente” din cadrul Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, va avea premiera pe 16 august.

Festivalul Internaţional de Film de la Locarno va debuta săptămâna viitoare, pe 7 august, şi se va desfăşura până pe 17 august. Premiera mondială a celui mai recent lungmetraj produs de Hi Film va avea loc pe 16 august, de la ora locală 11.00, în prezenţa regizorului Valentin Hotea, a producătorului Ada Solomon şi a actorilor Diana Dumbravă, Şerban Pavlu, Anghel Damian.

38 de ani și un dosar

„Roxanne“ spune povestea lui Tavi Ionescu, în vârstă de 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi, totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate.

Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian.

Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC Bucureşti în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care „Unde mergi tu, mielule?”, „Şi ce dacă?”, „Meditaţia”, şi două documentare – „D’ale Bucureştilor” şi „Lucy Castle-Hotea”.

Maraton în cinematografe

După premiera mondială de la Locarno, pe 17 august, „Roxanne” va fi proiectat pentru prima dată în România. Evenimentul va avea loc în închiderea Festivalului Internaţional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, notează Mediafax.

Lungmetrajul va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 octombrie. „Roxanne” va fi distribuit de compania Parada Film.

De asemenea, compania germană Films Boutique a achiziţionat drepturile de distribuţie internaţională a peliculei „Roxanne”.

Foto credit: Cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.