VIDEO La TVR, Festivalul Internaţional „George Enescu“ durează doi ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-la-tvr-festivalul-international-george-enescu-dureaza-doi-ani/

În calitate de coproducător al evenimentului încă din anul 1958, Televiziunea Română va dedica, şi la această ediţie, un spaţiu amplu în grila sa de programe pentru a reflecta evenimentele din cadrul Festivalului „George Enescu”.

Un articol de Andrada Văsii|22 august 2013

În calitate de coproducător al evenimentului încă din anul 1958, Televiziunea Română va dedica, şi la această ediţie, un spaţiu amplu în grila sa de programe pentru a reflecta evenimentele din cadrul Festivalului „George Enescu“. Festivalul va avea loc în perioada 1-28 septembrie.

Astfel, Televiziunea Română va prelua toate concertele ediţiei a XXI-a a Festivalului Internaţional „George Enescu“ desfăşurate la Ateneul Român şi la Sala Mare a Palatului, evenimente pe care TVR le va transmite în direct sau pe care le va înregistra şi difuza după închiderea ediţiei. Aceste concerte vor putea fi urmărite simultan şi online pe platforma video a Televiziunii Române – TVR+.

Regal muzical

London Philharmonic Orchestra, Daniel Barenboim, Staatskapelle Berlin, National Philharmonic of Russia, Christian Zacharias, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI Torino, Jordi Saval, Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam… Melomanii vor avea ocazia să urmărească evoluţiile unor solişti şi dirijori recunoscuţi la nivel internaţional, în concertele de excepţie programate în cadrul celui mai aşteptat eveniment cultural al anului 2013.

Este o onoare pentru Televiziunea Română să fie alături de acest festival de mai bine de 50 de ani, este o lungă şi frumoasă poveste pentru telespectatori şi o istorie de-o viaţă pentru TVR şi pentru echipele implicate, la fiecare ediţie, în aceste transmisiuni. Dorinţa noastră este să redăm pentru cei care ne privesc de partea cealaltă a ecranului, fie în timp real, fie înregistrat, sentimentul cu totul special pe care acest festival îl oferă de fiecare dată.

Diana Pascal,
producătorul executiv al transmisiunilor TVR de la festivalul „George Enescu“

„Agenda festivalului“ va surprinde şi de data aceasta momentele importante ale zilei din cadrul festivalului şi le va reda pentru telespectatori în perioada 31 august-28 septembrie, în fiecare seară, la TVR 2.

Şi „Ora de Ştiri” (care este difuzată în fiecare zi, de la ora 22.00, la TVR 2) va fi la curent cu evenimentele şi noutăţile festivalului, dedicând o rubrică specială, integrată în cadrul jurnalului, în fiecare seară la TVR 2, pe toată perioada festivalului.

Şi pentru ediţia de anul acesta, transmisiunile şi înregistrările vor fi HD, ca şi la ediţia anterioară a festivalului, de data aceasta fiind asigurate de TVR prin intermediul a două care HD – unul care va prelua concertele de la Sala Mare a Palatului, iar al doilea pe cele susţinute la Ateneul Român.

Frânturi din viața lui Enescu

Telespectatorii vor putea urmări la TVR 2, în următorii doi ani, alături de concertele înregistrate la această ediţie, mai multe materiale şi interviuri realizate pe parcursul festivalului şi o serie de emisiuni dedicate festivalului „George Enescu”.

Până la începerea Festivalului „George Enescu”, cei pasionaţi de muzica lui Enescu au ocazia să descopere personalitatea excepţională a celui ce a dat numele acestei adevărate sărbători a muzicii, urmărind săptămâna viitoare, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 23.00, sub genericul „Enescu în inima mea”, o serie de scurte materiale despre viaţa şi muzica lui George Enescu, precum şi despre ediţiile anterioare ale festivalului „George Enescu”.

Seria a debutat cu dezbaterea difuzată de TVR 2 în ziua aniversării a 132 de ani de la naşterea lui George Enescu – „Enescu în inima mea“ (care este disponibilă spre vizionare în arhiva TVR+).

Dezbaterea moderată de cunoscutul dirijor Tiberiu Soare i-a avut ca invitaţi pe Mihai Constantinescu, director ARTEXIM, organizator al Festivalului Internaţional „George Enescu”, şi pe talentatul violonist Alexandru Tomescu.

Foto credit: Festivalul „George Enescu” (Site)

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.