VIDEO Lungmetraje de Elisabeta Bostan şi Alexandru Tatos, în Caravana Filmului Românesc, din 15 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-lungmetraje-de-elisabeta-bostan-si-alexandru-tatos-in-caravana-filmului-romanesc-din-15-iulie/

Pelicule regizate de Elisabeta Bostan, Alexandru Tatos şi Mircea Drăgan vor fi proiectate în Caravana Filmului Românesc, care debutează pe 15 iulie, la Constanţa.

Un articol de Andrada Văsii|11 iulie 2013

Pelicule regizate de Elisabeta Bostan, Alexandru Tatos şi Mircea Drăgan vor fi proiectate în Caravana Filmului Românesc, care debutează pe 15 iulie, la Constanţa.

Spectatorii pot vedea în caravană celebra partidă de pescuit, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Marin Moraru, din filmul „Operaţiunea Monstrul”, în regia lui Manole Marcus, o pot revedea pe Varvara (Draga Olteanu Matei), soţia lui Toderaş (Marin Moraru), cea care dorea să îşi mărite fata cu doctorul proaspăt repartizat în sat (Emil Hossu) – în „Toamna bobocilor” (regia Mircea Moldovan) şi pot râde de trioul de mărunţi infractori Gogu Steriade (Dem Rădulescu), Trandafir (Puiu Călinescu) şi Patraulea (Jean Constantin) din celebra serie „BD – Brigada Diverse”.

Tehnologie nouă pentru filme de colecție

Apelând la o filmotecă recent refăcută, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al sunetului, „Caravana Filmului Românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” va oferi publicului, la o calitate audio şi video de excepţie, cele mai îndrăgite pelicule româneşti, omagiind regizori precum Elisabeta Bostan („Mama”, „Veronica”, „Campioana”, „Saltimbancii”, „Amintiri din copilărie”, „Tinereţe fără bătrâneţe”), Mircea Drăgan („Chiriţa în Iaşi”, „Cucoana Chiriţa”, „Neamul Şoimăreştilor”, „Ştefan cel Mare”, „Fraţii Jderi”, seria „Brigada Diverse”), Alexandru Tatos („Mere roşii”, „Secvenţe”, „Duios Anastasia trecea”), Manole Marcus („Actorul şi sălbaticii”, „Operaţiunea Monstrul”), Dinu Cocea („Haiducii”), Mircea Moldovan („Pintea”, „Primăvara bobocilor”, „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”), Gheorghe Vitanidis („Colierul de turcoaze”, „Masca de argint”).

Nume mari din nou pe ecran

Cu această ocazie vor putea fi revăzuţi şi mari actori ai scenei şi filmului românesc, precum Toma Caragiu, Grigore Vasiliu Birlic, Marin Moraru, Dem Rădulescu, Octavian Cotescu, Jean Constantin, Draga Olteanu-Matei, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, notează Mediafax.

Caravana Filmului Românesc va ajunge, în vara aceasta, în Constanţa (15 – 20 iulie), Ploieşti (26 – 28 iulie), Oneşti (29 iulie – 4 august), Fălticeni (9 – 11 august), Botoşani (26 – 28 august).

Info:

Filmele vor putea fi văzute atât în aer liber, cu începere de la ora 21.00, fiind proiectate pe un ecran gonflabil de 7 x 9 m, dar şi interior, în săli de biblioteci şi case de cultură, cu începere de la ora 17.00.

Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Programul va fi anunţat ulterior pentru fiecare localitate în parte. Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul www.caravanafilm.ro.

Foto credit: Cinemagia

23
/11
/17

Actrița Stela Popescu a fost găsita fără suflare, joi după-amiază, în locuința sa, echipajul SMURD sosit la fața locului constatând decesul. Stela Popescu, una dintre cele mai cunoscute actrițe ale României, ar fi împlinit luna viitoare 82 de ani. De-a lungul celor peste 60 de ani de carieră, a jucat în peste 30 de filme si in sute de piese de teatru.

23
/11
/17

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes se va desfășura în perioada 8-19 mai 2018 și va începe cu o zi mai devreme față de debutul tradițional al evenimentului, ce avea loc de regulă într-o zi de miercuri. Evenimentul din 2018 va avea însă o durată identică cu aceea din anii precedenți, au anunțat miercuri organizatorii francezi

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

14
/11
/17

CRONICĂ DE FILM La 30 de ani de la istoricul eveniment, Liviu Tofan, fost jurnalist la Radio Europa Liberă, reconstituie într-un documentar de televiziune revolta muncitorilor brașoveni din 15 noiembrie 1987, unul din cele mai importante și emoționante gesturi de demnitate colectivă din istoria recentă a României.

13
/11
/17

Vineri, 17 noiembrie 2017, de la ora 19, Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române din Bucureşti (Str. Eforie nr. 2) găzduieşte cea de-a 17-a ediţie a Cineclubului FILM, în cadrul căreia va fi proiectat, de pe peliculă (35mm), un alt titlu notabil al istoriei filmului românesc, FAUST XX (1966), o comedie SF purtând semnătura inconfundabilă a lui Ion Popescu Gopo.

13
/11
/17

Pe scurt, despre câteva filme româneşti din a doua jumătate a anului: „Breaking News”, „Capace”, „Aniversarea”, „Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, „Mariţa”. Şi, bineînţeles, neuitatul, în cel mai rău sens cu putinţă, „Octav”.