VIDEO Lungmetraje de Elisabeta Bostan şi Alexandru Tatos, în Caravana Filmului Românesc, din 15 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-lungmetraje-de-elisabeta-bostan-si-alexandru-tatos-in-caravana-filmului-romanesc-din-15-iulie/

Pelicule regizate de Elisabeta Bostan, Alexandru Tatos şi Mircea Drăgan vor fi proiectate în Caravana Filmului Românesc, care debutează pe 15 iulie, la Constanţa.

Un articol de Andrada Văsii|11 iulie 2013

Pelicule regizate de Elisabeta Bostan, Alexandru Tatos şi Mircea Drăgan vor fi proiectate în Caravana Filmului Românesc, care debutează pe 15 iulie, la Constanţa.

Spectatorii pot vedea în caravană celebra partidă de pescuit, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Marin Moraru, din filmul „Operaţiunea Monstrul”, în regia lui Manole Marcus, o pot revedea pe Varvara (Draga Olteanu Matei), soţia lui Toderaş (Marin Moraru), cea care dorea să îşi mărite fata cu doctorul proaspăt repartizat în sat (Emil Hossu) – în „Toamna bobocilor” (regia Mircea Moldovan) şi pot râde de trioul de mărunţi infractori Gogu Steriade (Dem Rădulescu), Trandafir (Puiu Călinescu) şi Patraulea (Jean Constantin) din celebra serie „BD – Brigada Diverse”.

Tehnologie nouă pentru filme de colecție

Apelând la o filmotecă recent refăcută, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al sunetului, „Caravana Filmului Românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” va oferi publicului, la o calitate audio şi video de excepţie, cele mai îndrăgite pelicule româneşti, omagiind regizori precum Elisabeta Bostan („Mama”, „Veronica”, „Campioana”, „Saltimbancii”, „Amintiri din copilărie”, „Tinereţe fără bătrâneţe”), Mircea Drăgan („Chiriţa în Iaşi”, „Cucoana Chiriţa”, „Neamul Şoimăreştilor”, „Ştefan cel Mare”, „Fraţii Jderi”, seria „Brigada Diverse”), Alexandru Tatos („Mere roşii”, „Secvenţe”, „Duios Anastasia trecea”), Manole Marcus („Actorul şi sălbaticii”, „Operaţiunea Monstrul”), Dinu Cocea („Haiducii”), Mircea Moldovan („Pintea”, „Primăvara bobocilor”, „Toamna bobocilor”, „Iarna bobocilor”), Gheorghe Vitanidis („Colierul de turcoaze”, „Masca de argint”).

Nume mari din nou pe ecran

Cu această ocazie vor putea fi revăzuţi şi mari actori ai scenei şi filmului românesc, precum Toma Caragiu, Grigore Vasiliu Birlic, Marin Moraru, Dem Rădulescu, Octavian Cotescu, Jean Constantin, Draga Olteanu-Matei, Florin Piersic, Ileana Stana Ionescu, notează Mediafax.

Caravana Filmului Românesc va ajunge, în vara aceasta, în Constanţa (15 – 20 iulie), Ploieşti (26 – 28 iulie), Oneşti (29 iulie – 4 august), Fălticeni (9 – 11 august), Botoşani (26 – 28 august).

Info:

Filmele vor putea fi văzute atât în aer liber, cu începere de la ora 21.00, fiind proiectate pe un ecran gonflabil de 7 x 9 m, dar şi interior, în săli de biblioteci şi case de cultură, cu începere de la ora 17.00.

Intrarea la toate proiecţiile este liberă.

Programul va fi anunţat ulterior pentru fiecare localitate în parte. Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul www.caravanafilm.ro.

Foto credit: Cinemagia

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.