VIDEO „Man of Steel: Eroul“ a intrat pe marile ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-man-of-steel-eroul-a-intrat-pe-marile-ecrane/

Un film Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures, „Man of Steel: Eroul“ îl aduce pe Henry Cavill în rolul legendarului ClarkKent/ Superman, din 21 iunie, în cinematografe.

Un articol de Andrada Văsii|23 iunie 2013

Un film Warner Bros. Pictures şi Legendary Pictures, „Man of Steel: Eroul“ îl aduce pe Henry Cavill în rolul legendarului ClarkKent/ Superman, din 21 iunie, în cinematografe.

Filmul regizat de Zack Snyder este distribuit în România de MediaPro Distribution.

Un băiat cu puteri extraordinare

Un băiat descoperă că are puteri extraordinare şi că nu este de pe planeta noastră. Tânărul se aventurează să afle de unde provine şi cu ce misiune a fost trimis aici. Mai întâi trebuie să iasă la iveală eroul din el, ca să salveze lumea de la pieire şi să devină simbolul speranţei pentru întreagă omenire.

În rolul jurnalistei Lois Lane o găsim pe Amy Adams, nominalizată de patru ori la Oscar, iar Laurence Fishburne, cu o nominalizare la Oscar, este redactorul-şef Perry White. Părinţii adoptivi ai lui Clark, Martha şi Jonathan Kent, sunt interpretaţi de Diane Lane şi Kevin Costner, câştigătorul unui Premiu Oscar.

Duşmanii supereroului sunt alţi doi supravieţuitori kriptonieni: generalul Zod, interpretat de Michael Shannon, nominalizat la Oscar şi partenera acestuia, Faora, interpretată de Antje Traue. Tot de pe planeta lui Superman mai vin mama eroului Lara Lor-Van, jucată de Ayelet Zurer şi tatăl acestuia, Jor-El, interpretat de Russell Crowe, deţinătorul unui Premiu Oscar.

O distribuție de excepție

În completarea distribuţiei mai apar Christopher Meloni în rolul colonelului Hardy, Harry Lennix ca generalul Swanwick, Michael Kelly ca Steve Lombard şi Richard Schiff ca doctorul Emil Hamilton.

Filmul „Man of Steel: Eroul“ este produs de Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas şi Deborah Snyder. Scenariul este semnat de David S. Goyer, după o poveste de Goyer şi Nolan, bazată pe celebrele personaje Superman create de Jerry Siegel şi Joe Shuster şi publicate de DC Entertainment. Thoman Tull, Lloyd Phillips şi Jon Peters sunt producători executivi.

Echipa cu care a lucrat Zack Snyder la realizarea filmului este formată din directorul de imagine Amir Mokri, scenograful Alex McDowell, editorul David Brenner şi designerul de costume James Acheson, multiplu nominalizat la Oscar şi designerul de costume Michael Wilkinson. Coloana sonoră este semnată de Hans Zimmer.

Foto credit: Media Pro Pictures

12
/10
/16

“Toni Erdmann”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, desemnat drept cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI), va deschide Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest vineri, 14 octombrie, ora 18:30, în prezența regizoarei Maren Ade.

11
/10
/16

CRONICĂ DE FILM Filmat în bună parte în România, „Toni Erdmann”, al treilea lungmetraj al regizoarei germane Maren Ade, este o dramedie despre rolurile sociale şi măştile familiale spre care ne împinge viaţa şi de care ne este teamă să scăpăm pentru a redeveni noi înşine.

11
/10
/16

Abbas Kiarostami, unul dintre cei mai influenți cineaști ai ultimelor decenii, care s-a stins din viaţă, în iulie, anul acesta, la Paris, la vârsta de 76 de ani, va fi celebrat în cadrul unei retrospective la Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Invitata specială, cu acest prilej, este actrița Mania Akbari, care va lua parte la proiecții și va discuta cu publicul în primele patru zile de festival.

10
/10
/16

“Sandra”, un scurtmeraj despre un grup de fete excentrice care sunt închise într-o pseudo-comunitate de fete în care violența și prietenia se împletesc într-un mod nefiresc a câștigat trofeul Timishort 2016 în valoare de 3500 de euro.

08
/10
/16

Rulează în cinematografele din țara noastră filmul artistic „Două lozuri” (regizor Paul Negoescu). Comedie românească, așadar mai puțin romantică și vag tragică. Nu se râde deloc rău.

07
/10
/16

Şapte dintre cele mai noi şi mai de succes producţii româneşti, printre care extrem de aşteptatele „Sieranevada” de Cristi Puiu şi „Inimi cicatrizate” de Radu Jude, dar şi clasicul „La Moara cu noroc” de Victor Iliu vor putea fi văzute, în cadrul unor proiecţii cu intrare liberă, la a doua ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 20 şi 23 octombrie la Cinema Odeon, cu participarea mai multor invitaţi speciali.

07
/10
/16

Actrița, regizoarea și scriitoarea Diane Keaton (70 de ani) va primi cea de-a 45-a distincție pentru întreaga carieră decernată de Institutul American de Film (AFI). Anterior, premiul a mai fost decernat printre alții lui John Williams, Jane Fonda, Mel Brooks și Morgan Freeman.

06
/10
/16

Între 17 și 23 octombrie 2016, Sibiul se conectează vreme de 7 zile cu realități din lumea largă pe calea filmului documentar, la Astra Film Festival, ediția cu numărul 23. Fuocoammare, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale 2016, va fi proiectat vineri, 21 octombrie, de la ora 21:30 la Sala Thalia.

05
/10
/16

Pe când „Câini” încă nu intrase în cinematografe, l-am provocat pe regizorul Bogdan Mirică la o scurtă discuție despre zilele petrecute pe platoul de filmare, dar și despre ce înseamnă pentru el premiile, masterul de scenaristică de la Londra sau simpatia vizbilă a publicului pentru un film românesc.

05
/10
/16

Ediția #11 a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 7-16 octombrie, la Cinema Pro, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Institutul Cervantes, Centrul CINETic, Club Fabrica și Club Control. Festivalul se deschide pe 7 octombrie cu La Tortue Rouge (Țestoasa roșie), o co-producție Franța-Belgia-Japonia în regia lui Michael Dudok de Wit.

05
/10
/16

De la incisive la joviale, cele 25 de filme selecționate în competiția Filminute 2016 aduc o gamă de perspective și povești captivante din 17 țări. Cea de-a 11-a ediție a FILMINUTE, festivalul internațional de filme de un minut, debutează în această săptămână cu o colecție a celor mai bune filme ultrascurte din lume, fiecare împachetând o poveste completă în fix un minut.