VIDEO Opera Comică pentru Copii prezintă, în cadrul stagiunii estivale, spectacolul „Maria“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-opera-comica-pentru-copii-prezinta-in-cadrul-stagiunii-estivale-spectacolul-maria/

O veste bună pentru bucureştenii aflaţi încă sub soarele torid al capitalei: Opera Comică pentru Copii vă provoacă la distracţie la fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie (cu excepţia zilelor de 20 şi 21 iulie).

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

O veste bună pentru bucureştenii aflaţi încă sub soarele torid al capitalei: Opera Comică pentru Copii vă provoacă la distracţie la fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie (cu excepţia zilelor de 20 şi 21 iulie).

Sunteţi aşadar invitaţi sâmbătă, 13 iulie şi duminică, 14 iulie, de la ora 19.00, în Parcul Crângaşi, la două reprezentaţii cu cel mai îndrăgit şi mai cunoscut musical al tuturor timpurilor: „Sunetul Muzicii”, adaptat într-o formă mai scurtă, special pregătită pentru micii spectatori.

Șlagăre impresionante

Sub titlul „Maria“ preluând numele personajului principal – tânăra guvernantă care trebuie să aibă grijă de cei şapte copii ai familiei von Trapp – spectacolul este o sărbătoare a muzicii, o ocazie a reîntâlnirii cu şlagăre care ne-au încântat copilăria tuturor: „Do-Re-Mi“, „Edelweiss„, „My Favorite Things” („Lucrurile mele preferate”), cântecul care a dat şi titlul musicalului – „The Sound of Music” („Sunetul muzicii”) ş.a.

Premiera pe Broadway

Compus în anul 1959 – pe muzica lui Richard Rodgers, versurile lui Oscar Hammerstein II şi cartea scrisă de Howard Lindsay şi Russel Crouse inspirată de fapte şi personaje reale – musicalul a făcut istorie în întreaga lume, de la premiera originală pe Broadway în acelaşi an şi culminând cu celebrul film realizat în 1965 cu  Julie Andrews şi Christopher Plummer, care a primit cinci premii Oscar.

 Distribuție de excepție

Distribuţia îi va reuni pe artiştii Operei Comice Pentru Copii: Sidonia Nica, Oana Şerban, Raluca Oprea, Ramona Vornicu, Valentin Racoveanu, Ion Marinescu, Diana Stancu, Levente Ambrus, Lucia Racoveanu, Claudia Iagăr, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Alis Birjovanju. Spectacolul se va desfăşura cu participarea copiilor de la Grupul Contrapunct.

Regia este semnată de Brenda Petre, director artistic al asociaţiei Contrapunct, artist dedicat evenimentelor şi spectacolelor cu şi pentru copii. Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, iar ilustraţia muzicală este realizată de Achi.

Stagiunea estivală din Parcul Crângaşi va continua în datele de 27 iulie cu baletul „Frumoasa din pădurea adormită” şi în 28 iulie cu baletul „Cenuşăreasa” (de la orele 19.00), unele dintre cele mai apreciate producţii ale Operei Comice Pentru Copii.

Info:

Intrarea la evenimentele prezentate de Opera Comică Pentru Copii este liberă.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.