VIDEO Opera Comică pentru Copii prezintă, în cadrul stagiunii estivale, spectacolul „Maria“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-opera-comica-pentru-copii-prezinta-in-cadrul-stagiunii-estivale-spectacolul-maria/

O veste bună pentru bucureştenii aflaţi încă sub soarele torid al capitalei: Opera Comică pentru Copii vă provoacă la distracţie la fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie (cu excepţia zilelor de 20 şi 21 iulie).

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

O veste bună pentru bucureştenii aflaţi încă sub soarele torid al capitalei: Opera Comică pentru Copii vă provoacă la distracţie la fiecare sfârşit de săptămână al lunii iulie (cu excepţia zilelor de 20 şi 21 iulie).

Sunteţi aşadar invitaţi sâmbătă, 13 iulie şi duminică, 14 iulie, de la ora 19.00, în Parcul Crângaşi, la două reprezentaţii cu cel mai îndrăgit şi mai cunoscut musical al tuturor timpurilor: „Sunetul Muzicii”, adaptat într-o formă mai scurtă, special pregătită pentru micii spectatori.

Șlagăre impresionante

Sub titlul „Maria“ preluând numele personajului principal – tânăra guvernantă care trebuie să aibă grijă de cei şapte copii ai familiei von Trapp – spectacolul este o sărbătoare a muzicii, o ocazie a reîntâlnirii cu şlagăre care ne-au încântat copilăria tuturor: „Do-Re-Mi“, „Edelweiss„, „My Favorite Things” („Lucrurile mele preferate”), cântecul care a dat şi titlul musicalului – „The Sound of Music” („Sunetul muzicii”) ş.a.

Premiera pe Broadway

Compus în anul 1959 – pe muzica lui Richard Rodgers, versurile lui Oscar Hammerstein II şi cartea scrisă de Howard Lindsay şi Russel Crouse inspirată de fapte şi personaje reale – musicalul a făcut istorie în întreaga lume, de la premiera originală pe Broadway în acelaşi an şi culminând cu celebrul film realizat în 1965 cu  Julie Andrews şi Christopher Plummer, care a primit cinci premii Oscar.

 Distribuție de excepție

Distribuţia îi va reuni pe artiştii Operei Comice Pentru Copii: Sidonia Nica, Oana Şerban, Raluca Oprea, Ramona Vornicu, Valentin Racoveanu, Ion Marinescu, Diana Stancu, Levente Ambrus, Lucia Racoveanu, Claudia Iagăr, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Alis Birjovanju. Spectacolul se va desfăşura cu participarea copiilor de la Grupul Contrapunct.

Regia este semnată de Brenda Petre, director artistic al asociaţiei Contrapunct, artist dedicat evenimentelor şi spectacolelor cu şi pentru copii. Scenografia îi aparţine Vioricăi Petrovici, iar ilustraţia muzicală este realizată de Achi.

Stagiunea estivală din Parcul Crângaşi va continua în datele de 27 iulie cu baletul „Frumoasa din pădurea adormită” şi în 28 iulie cu baletul „Cenuşăreasa” (de la orele 19.00), unele dintre cele mai apreciate producţii ale Operei Comice Pentru Copii.

Info:

Intrarea la evenimentele prezentate de Opera Comică Pentru Copii este liberă.

04
/04
/17

IN MEMORIAM . S-au împlinit 85 de ani de la naşterea regizorului Andrei Tarkovski (răpus de boală la 29 decembrie 1986, la doar 54 de ani). Un bun prilej pentru a vedea cum (mai) este receptat marele cineast în România.

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

04
/04
/17

Într-o zi de 4 aprilie se năştea Andrei Tarkovsky, unul dintre cei mai importanţi cineaști din istoria filmului. Tarkovsky a realizat doar 7 filme în cei 27 de ani ai carierei sale. Tot într-o zi de 4 aprilie se nășteau actorii Ștefan Tapalagă și Heath Ledger, se realiza primul film românesc de desen animat „Păcală în Lună” și era asasinat Martin Luther King Jr., laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, cunoscut militant pentru apărarea drepturilor civile ale populației de culoare.

03
/04
/17

A rămas în istoria justiției române ca unic orator și celebru penalist, pledoariile sale fiind publicate în „Biblioteca Marilor Procese", iar în istoria teatrului românesc prin trilogia: „Viforul”, „Apus de Soare”, „Luceafărul” și comedia „Hagi Tudose” - spectacol jucat pe scena Teatrului Metropolis.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

03
/04
/17

Filmul coreean "489 Years", de Hayoun Kwon, a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film Experimental București - BIEFF, desfășurat la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco.

03
/04
/17

În 8 aprilie 2017, se va implini 1 an de la dispariţia marelui actor Mircea Albulescu. După o viaţă dăruită artei spectacolului, Mircea Albulescu lasă în urmă o operă artistică de neuitat. Portretul, difuzat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, aduce la lumină fragmente din teatru şi film în care îndrăgitul actor a fost protagonist. Momentul “In memoriam Mircea Albulescu” va fi urmat de spectacolul “Patima de sub ulmi”, de Eugen O’Neill, cu Mircea Albulescu în distribuţie.

03
/04
/17

"Cinemaul e un teritoriu ideal pentru minciună. E foarte uşor să minţi, e foarte uşor să-i păcăleşti pe „fraierii” care sunt în sala de cinema. Şi foarte mulţi fac asta. Pentru mine ăla nu e cinema şi nu mă interesează." – Cristi Puiu. Renumitul cineast împlinește astăzi 50 de ani! Tot într-o zi de 3 aprilie se nășteau actorii Marlon Brando, Alec Baldwin și Eddie Murphy și se stingea din viață compozitorul Johannes Brahms

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

În acest weekend, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF invită publicul bucureștean la un adevărat roller-coaster cinematografic, prezentând în premieră în România câteva dintre cele mai explozive titluri din selecția sa de anul acesta.

31
/03
/17

Ce îi poate aduce în același loc pe Rembrandt, Kim Kardashian și Andy Warhol? "Potențialul creativ al unui selfie", a răspuns directorul Saatchi Gallery în preziua deschiderii, vineri, a unei expoziții dedicate autoportretului sub toate formele sale.

31
/03
/17

Cea de-a VI-a ediţie a singurului târg de carte SF&Fantasy din ţară, Final Frontier, are loc ]n acest weekend, pe 1 şi 2 aprilie, la Centrul Cultural Casa Artelor din capitală, între orele 11-19. Evenimentul reuneste edituri de literatură science-fiction şi fantasy, cititorii putându-se bucura de reduceri speciale de pret şi titluri noi.