VIDEO Proiecție specială „Domestic” la NCRR, în prezența echipei filmului
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-proiectie-speciala-domestic-la-ncrr-in-prezenta-echipei-filmului/

Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din Bucureşti miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Naţional al Țăranului Român, după proiecţia programată la ora 21.15.

Un articol de Andrada Văsii|10 aprilie 2013

Echipa filmului „Domestic” se va întâlni cu spectatorii din București miercuri, 10 aprilie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, după proiecția programată la ora 21.15.

Regizorul Adrian Sitaru, producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan și actorii Clara Vodă, Ioana Flora și Gheorghe Ifrim vor povesti întâmplări din culisele aceste producții în care s-au întâlnit actori cu experiență, copii și cinci personaje necuvântătoare: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel.

9000 de spectatori

Amuzantă și pe alocuri crudă, comedia „Domestic” a fost savurată de aproape 9000 de spectatori și continuă să ruleze până joi, inclusiv, în cinematografele din București (Grand Cinema Digiplex, Cinema City AFI, Cinema City Sun Plaza, The Light Cinema, NCRR, Elvira Popescu, Union, Cinema Patria Caffe 3D), Arad (Cinema City Atrium), Cluj (Cinema City), Ploiești (Cinema City), Oradea (Cinema Cortina), Vaslui (EuroCinema Silver Mall).

Pe 11 aprilie, „Domestic” va avea două proiecții speciale la Suceava, la Auditoriumul „Joseph Smith” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, de la 18.00 și 20.00. În aceeași sală, va rula și pe 12 și 13 aprilie. Începând de joi, filmul va fi proiectat și la Cinema Unirea din Botoșani, iar de vineri, 12 aprilie, și la Cityplex Brașov și Constanța.

În premieră și în afara țării

În premieră, filmul „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, poate fi văzut și de spectatorii din afara țării, în FullHD, simultan cu lansarea în cinematografele din România, pe www.webkino.ro.  Costul unui „bilet” electronic, cu toate taxele incluse, este de 5 dolari. Plata poate fi efectuată cu cardul sau prin serviciul PayPal. Sistemul este disponibil și pe telefon mobil și tabletă, dacă posesorii au instalată aplicația Vimeo.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

Info:

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro.

Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

Foto credit: Cos Aelenei

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.