VIDEO Sophia Loren revine în cinematografe, într-un film regizat de fiul ei
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-sophia-loren-revine-in-cinematografe-intr-un-film-regizat-de-fiul-ei/

Legendara actriţă Sophia Loren va reveni pe marile ecrane, după o lungă pauză, în adaptarea cinematografică a piesei „Vocea umană” de Jean Cocteau, care va fi regizată de fiul său, Edoardo Ponti.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

Legendara actriţă Sophia Loren va reveni pe marile ecrane, după o lungă pauză, în adaptarea cinematografică a piesei „Vocea umană“ de Jean Cocteau, care va fi regizată de fiul său, Edoardo Ponti.

Filmul are la bază piesa scrisă de francezul Jean Cocteau şi urmează să fie realizat în limba italiană având titlul „La Voce Umana”, potrivit celor de la Deadline.com. „Vocea umană” are drept personaj o femeie al cărei iubit se va căsători cu altcineva, arătând căderea nervoasă pe care o suferă aceasta, informează Hollywood Reporter.

Trei luni de filmare

Producţia va fi filmată timp de trei luni de zile în Roma, Napoli şi Ostia, oraşul-port din vestul Romei. Legendara actriţă italiană, în vârstă de 78 de ani, va apărea din nou pe marile ecrane după o pauză de aproape trei ani.

Remarcată în 1950, în rolul unei sclave în filmul „Quo Vadis”, actriţa italiană Sophia Loren a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor ’50 şi ’60 şi a alcătuit un cuplu mitic împreună cu compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate, notează Mediafax.

Rolul ţărăncii din „Ciociara” de Vittorio De Sica (1960) i-a adus Sophiei Loren premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.

Foto credit: Cinemagia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.