VIDEO Steve Vai forțează frontierele cunoașterii împreună cu un tânăr cercetător român
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-steve-vai-forteaza-frontierele-cunoasterii-impreuna-cu-un-tanar-cercetator-roman/

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoş Brătăşanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetiţiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Steve Vai s-a întâlnit cu Dragoș Brătășanu în perioada în care s-a aflat în România pentru repetițiile cu Evolution Tempo Orchestra, în pregătirea turneului European care a început pe 6 iunie și care se va încheia pe 25 iunie cu un concert la Arenele Romane din București.

Steve și Dragos au petrecut două ore discutând despre puterea minții și a inimii de a crea lumea în care trăim și despre cum putem învăța să ne controlăm mintea astfel încât aceasta să devină o „unealtă cu care putem construi ce vrem, în loc să fie un lanț în care să fim legați.“ Indiferent de calea pe care o alegem în viață, cel mai important lucru este să pășim în direcția scopului nostru, în direcția a ceea ce vine din interior și ne provoacă bucurie clipă de clipă.

Rolurile se schimbă. Steve Vai, jurnalistul

Fascinat de povestea lui Dragoș, la finalul propriului interviu, Steve a preluat poziția de intervievator și l-a rugat pe acesta să-i impărtășească, pe scurt, cum a aplicat lecțiile învățate pentru a călători în trei expediții. La numai 25 de ani, acesta a plecat în Antarctica, apoi în Svalbard, pe insula de lângă Polul Nord, iar la 26 de ani a devenit inginerul primei misiuni românești la o bază de cercetare marțiană în deșertul din Utah.

Dragoș i-a povestit lui Steve drumul parcurs pentru a ajunge în Antarctica, unde a fost invitat apoi să țină o prezentare despre schimbările climatice. Din sudul Argentinei a zburat apoi la Polul Nord unde a petrecut două săptămâni în noaptea polară. La finalul acestor expediții a publicat două articole în National Geographic.

Interviul pe care l-am acordat pentru The New Frontier of Success Intelligence este genul de proiect în care îmi place cel mai mult să fiu implicat. Suntem în mijlocul unei transformări mondiale care are loc la nivelul propriei noastre conștiințe ca specie și a abilităților noastre de a realiza lucruri pozitive și creative iar acest proiect are potențialul de a inspira în această direcție.

Steve Vai,

artist

Dragoș Brătășanu dezvăluie la rândul său câteva amănunte: „Chiar dacă pentru moment nu putem face public interviul, vă putem spune că cea mai importantă lecție învățată de la Steve a fost aceasta: succesul înseamnă urmărirea și îndeplinirea propriului scop în viață, ceea ce vine din interior, din noi. Dacă faci în fiecare moment ceea ce iți place, dacă te poți arunca cu bucurie, cu tot sufletul în ceea ce faci, îți atingi scopul clipă de clipă. Teama de eșec trebuie reanalizată în mintea noastră astfel încât să ne ofere suport, susținere și noi informații în loc să ne împiedice să perseverăm și să ne distrugă visul. Un eșec devine un eșec doar dacă în mintea noastră îl acceptăm ca atare. Un eșec devine un succes dacă îl privim ca pe o nouă etapă, o nouă treaptă care ne duce mai sus, mai aproape de scopul dorit, indiferent care ar fi acesta.”

Nume de succes

Alte personalități care apar în film sunt: Peter Diamandis – Președinte & CEO X-PRIZE Foundation, Gregg Braden – New York Times Bestselling Author, Dr. Ed Hoffman – NASA Directorul Academiei de Leadership a NASA, Dr. Scott Hubbard – Profesor la Stanford University, Dr. Charles Pellerin – Directorul NASA care a condus echipa ce a construit telescopul Hubble, Dr. Thomas Reiter – Director Agenția Spațială Europeană, Howard Martin – Vice Președinte al HeartMath, Robert Richards – Fondator al International Space University, Dr. Johann Wörner – Președinte DLR German Aerospace Center, Dr. Walter Scott – Fondator, CTO DigitalGlobe, Dr. Chiaki Mukai – Director, Japan Aerospace Exploration Agency, Dr. Dumitru Prunariu, singurul Cosmonaut Român.

Foto credit: Star Management

22
/01
/18

Dirijorul francez Olivier Robe revine la Sala Radio, la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19.00, într-un concert care îiva avea ca protagoniști pe Cristian Niculescu și Zsuzsa Bálint. Prima lucrare pe afișul serii va fi Două Intermezzi, op. 12, de George Enescu, urmată de două concerte de J. S. Bach: Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră, și Concertul nr. 3 în do minor pentru două piane şi orchestră. Programul se va încheia cu Simfonia nr. 5 în si bemol major, de Fr. Schubert.

16
/01
/18

Solistă a trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan, a murit "subit", luni, la Londra, în timp ce se afla în studioul de înregistrări. Deși, până la această oră nu s-a anunțat oficial cauza morții artistei de 46 de ani, apropiații lui Dolores O'Riordan spun că aceasta ar fi suferit de o depresie severă.

11
/01
/18

Iubitorii muzicii sunt așteptați, prin intermediul Fundaţiei Calea Victoriei, sâmbătă, 20 ianuarie 2018, de la ora 19:00, în eleganta Sală de Spectacole a Cercului Militar Naţional din Bucureşti, la Recitalul de arii, lieduri şi canţonete, o călătorie fantastică prin universul muzical al unor compozitori celebri. Recitalul va fi susţinut de tenorul Lucian Corchiş şi pianista Livia Teodorescu-Ciocănea.

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

10
/01
/18

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Așa îl caracterizează criticii muzicali pe Dinu Lipatti (1917-1950), unul din pianiștii și compozitorii primei jumătăți a secolului XX, care continuă să fascineze și astăzi.

10
/01
/18

Doi laureaţi ai premiului Nobel pentru Chimie sunt invitaţi la Conferinţele Ateneului Român, în 2018, la 150 de ani de la înfiinţarea instituției. Este vorba despre francezul Jean-Marie Lehn, laureat în 1987 al prestigiosului premiu, şi germanul de origine română Stefan Walter Hell, laureat în 2014. Cele două personalități vor fi prezente în lunile aprilie-mai, la Conferinţele Ateneului Român.

20
/12
/17

Corul de Copii Radio are tolba plină de suprize muzicale în luna decembrie! După concertul susținut la Sala Radio pe 17 decembrie și un prim concert în aer liber la Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București, organizat de Creart, pe 18 decembrie, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, aduce bucuria colindelor la Alt.Crăciun, pe 21 și 22 decembrie!

14
/12
/17

După succesul înregistrat cu Orchestra Sinfonia Bucureşti la debutul din Parcul Colţea, urmat de periplul prin oraşe si localități importante ale României (București, Constanța, Iași, Rm. Vâlcea, Pitești, Baia Mare, Tg. Mureș, Bacău, Botoșani, Ilfov, Poiana Brașov, Giurgiu), maestrul Florin Totan revine cu al doilea concert din cadrul proiectului ”Bucuriile Muzicii”.

13
/12
/17

Trei generații de jazzmani se întâlnesc joi, 21 decembrie, la ARCUB pentru un concert de cool bop și avangardă a jazzului românesc. Paolo Profeti, Albert Tajti, Răzvan Cojanu, Iulian Nicolau și Garbis Dedeian sunt R.C. & The Melody Makers în ultimul concert din acest an al seriei de jazz Artist in Residence de la ARCUB.

11
/12
/17

Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, miercuri, 13 decembrie, de la ora 19.00, la pupitrul Orchestrei Naționale Radio. Programul serii va cuprinde, în prima parte, Concertul în la minor pentru pian și orchestră, op. 16, de E. Grieg, avându-l ca solist invitat pe pianistul Horia Mihail.

11
/12
/17

Cântăreţul portughez Salvador Sobral, câştigătorul concursului Eurovision, a fost supus la finalul săptămânii trecute unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona. Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici.