VIDEO Succes pentru „La Rondine“ cu Angela Gheorghiu – proiecţiile live au avut peste 50.000 de spectatori
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-succes-pentru-la-rondine-cu-angela-gheorghiu-proiectiile-live-au-avut-peste-50-000-de-spectatori/

Proiecţiile live ale spectacolului „La Rondine“ cu Angela Gheorghiu în rol titular au înregistrat un succes răsunător, peste 50.000 de persoane asistând la difuzările operei în aer liber în mai multe oraşe din Marea Britanie, joi.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Proiecţiile live ale spectacolului „La Rondine“ cu Angela Gheorghiu în rol titular au înregistrat un succes răsunător, peste 50.000 de persoane asistând la difuzările operei în aer liber în mai multe oraşe din Marea Britanie, joi.

Numai proiecţia operei „La Rondine” din celebra Trafalgar Square din Londra a avut peste 4.000 de spectatori, acesteia alăturându-i-se difuzări în aer liber în oraşe precum Bradford, Middlesbrough, Manchester şi Leeds.

Distribuție de excepție

Opera „La Rondine” s-a jucat prima dată la Londra în 2002, iar aceasta este prima dată când spectacolul este reluat pe scena de la Royal Opera House – Covent Garden.

Citiţi şi: Angela Gheorghiu a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani

Decorurile sunt semnate de Ezio Frigerio, iar costumele, de Franca Squarciapino. Alături de Angela Gheorghiu, din distribuţie fac parte tenorul american Charles Castronovo şi baritonul italian Pietro Spagnoli, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato.

Angela Gheorghiu a intepretat acest rol prima dată în versiune de concert la Londra, în 1998, apoi în premiera producţiei din 2002. Soprana a înregistrat acest rol în 2004, pentru EMI Classics, notează Mediafax.

O carieră de succes

Reluarea operei „La Rondine” a avut premiera pe scena de la Covent Garden săptămâna trecută şi, deşi a avut cronici contradictorii în presa de specialitate britanică, a entuziasmat publicul.

Citiţi şi: Roberto Alagna spune că acuzaţiile aduse de Angela Gheorghiu sunt defăimătoare şi nu au o bază reală

Soprana română Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi, încă din copilărie, a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în „La Bohème”, la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata „La Traviata”, în 1994, când BBC a difuzat această operă. „S-a născut o stea”, remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.

Foto credit: Angela Gheorghiu (Facebook)

11
/12
/23

Un concert extraordinar de muzică de film va avea loc la Opera Naţională din Bucureşti pe 12 decembrie, de la ora 19.00, organizat de Universitatea Națională de Muzică din București în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Opera Națională din București, Arhiva Națională de Filme și universități de teatru și film din țară.

11
/12
/23

Pentru 10 zile, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” s-a aflat în Statele Unite ale Americii în cadrul turneului aniversar „Madrigal 60 – The Magic of Winter”, primul pe care artiștii l-au susținut în America după 35 de ani.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).