VIDEO Travel Chanel filmează la Castelul Corvinilor din Hunedoara pentru un episod din „Ghost Adventure“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-travel-chanel-filmeaza-la-castelul-corvinilor-din-hunedoara-pentru-un-episod-din-ghost-adventure/

O echipă Travel Chanel filmează, începând de marţi, timp de trei zile, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, pentru episodul 10 din seria „Ghost Adventure“, care va fi difuzat în premieră de Halloween.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

O echipă Travel Chanel filmează, începând de marţi, timp de trei zile, la Castelul Corvinilor din Hunedoara, pentru episodul 10 din seria „Ghost Adventure“, care va fi difuzat în premieră de Halloween.

Episodul va prezenta şi o investigaţie privind existenţa activităţii paranormale în zonă.

Potrivit directorului Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Flavius Tudor, echipa Travel Channel se va afla la Castelul Corvinilor de marţi până joi.

Vedetele Zak Bagans, Nick Groff, Aaron Goodwin şi Billy Tolley vor realiza o serie de interviuri despre istoria şi imaginea Castelului, dar şi despre experienţele speciale trăite în jurul acestuia. De asemenea, cei patru prezentatori vor investiga, în întunericul unei nopţi de vară, cu ajutorul tehnicii de ultimă generaţie, dacă la Castelul Corvinilor există vreo urmă de activitate paranormală.

Flavius Tudor,
directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara

Castelul Corvinilor va fi nucleul episodului 10 din această serie „Ghost Adventure” şi va fi difuzat în premieră pe canalul Travel Channel de Halloween.

Zilele legendelor

În cele trei zile se vor filma reconstituirile unor scene transformate în legende, care sunt legate de castel. Printre acestea se vor regăsi legenda balustradei corului capelei, legenda nişei secrete de lângă Turnul Capistrano, legenda fântânii, legenda trapei din Sala cavalerilor şi legenda corbului.

Pe durata filmărilor, personaje precum Vlad Ţepeş, Elisabeta Szilagy, Matei Corvin și Iancu de Hunedoara vor prinde viață, notează Mediafax.

Un episod nou

Potrivit directorului Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, echipa Travel Channel a programat filmări pentru încă un episod al seriei „Ghost Adventure”, despre viaţa domnitorului Vlad Ţepeş.

Fiind vorba despre cea mai urmărită emisiune a canalului Travel Channel considerăm că promovarea rezultată din acest proiect se va regăsi în numărul tot mai mare de turişti care vor vizita pe viitor Castelul Corvinilor.

Flavius Tudor,
directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara

Traseul filmărilor urmăreşte drumul marcat în istoria medievală de către domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş: Sighişoara (locul naşterii voievodului), Curtea Domnească de la Târgovişte (cetatea de scaun a Ţării Româneşti), Cetatea Poenari (locul său de refugiu), Mănăstirea Comana (ctitorie a lui Vlad Ţepeş şi locul unde se spune că ar fi fost înmormântat) şi Castelul Corvinilor de la Hunedoara (unde Vlad Ţepeş a fost ţinut prizonier pentru o perioadă care variază în însemnările istorice de la o luna la şapte ani).

Info:

Echipa Travel Channel a început filmările în România 10 iulie şi le va încheia duminică.

Foto credit: Castelul Corvinilor (Site)

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.