VIDEO Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş cu ocazia centenarului Palatului Culturii
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-uriah-heep-si-scriitorul-pascal-bruckner-vor-fi-prezenti-la-targu-mures-cu-ocazia-centenarului-palatului-culturii/

Formaţia rock Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş, în toamnă, când are loc centenarul Palatului Culturii din municipiu, evenimentul cuprinzând concerte, proiecţii de filme, piese de teatru, dar şi conferinţe.

Un articol de Andrada Văsii|8 august 2013

Formaţia rock Uriah Heep şi scriitorul Pascal Bruckner vor fi prezenţi la Târgu Mureş, în toamnă, când are loc centenarul Palatului Culturii din municipiu, evenimentul cuprinzând concerte, proiecţii de filme, piese de teatru, dar şi conferinţe.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, manifestarea „O sută de ani de la construirea Palatului Culturii” va începe în 3 septembrie, reunind mai multe manifestări culturale, în cinstea celor care au construit edificiul, scopul fiind de a contribui la o mai bună integrare a tuturor elementelor de cultură în viaţa judeţului.

Potrivit acestuia, între invitaţi se numără personalităţi culturale recunoscute la nivel naţional, dar şi în afara graniţelor ţării, între care scriitori Lucian Boia şi Pascal Bruckner.

Sloganul campaniei noastre este „Cultura ne uneşte” – şi aceasta din perspectiva multiculturalităţii Târgu Mureşului, a judeţului Mureş. Încercăm să îmbinăm şi vârstele, încercăm să îmbinăm şi gusturile şi cred că vom găsi suficiente motive care să ne unească şi să ne ţină aproape în această perioadă.

Ciprian Dobre,
preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş

Toate acestea vor face parte dintr- un lung şir de evenimente, din 3 septembrie până în luna noiembrie.

Citiţi şi Lucian Boia: „Românii au mai mult cultura compromisului, decât cultura rezistenţei“

Toate artele în program

La  Târgu Mureş se va organiza cel de-al treilea festival de film din ţară TIFF Mureş, cu peste 15 proiecţii de filme străine, româneşti, maghiare şi prezenţa actorilor şi regizorilor de top.

Teatrul de la Sibiu va participa cu spectacolul „Felii”, distins cu premiul UNITER. Partea muzicală va cuprinde artişti de la Uriah Heep până la Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş.

Organizatorii au precizat că Uriah Heep şi Pascal Bruckner au confirmat deja participarea la manifestări. La concertul Uriah Heep intrarea va fi liberă.

La manifestări mai sunt programate conferinţe cu Dan Puric, Bogdan Teodorescu, Radu Paraschivescu, cu mai mulţi jurnalişti, precum şi un concert susţinut de „Ţăndărică and friends”.

Programul manifestărilor mai cuprinde un festival de caricatură, la care a fost invitat Ştefan Popa Popa’s şi unde vor fi expuse peste o mie de caricaturi din întreaga lume. Dobre a refuzat să vorbească despre costurile manifestărilor, spunând doar că va oferi detalii după finalizarea programului evenimentelor, notează Mediafax.

Palatul Culturii din Târgu Mureş, construit la începutul secolului trecut, este un edificiu reprezentativ pentru oraş, fiind declarat monument istoric.

Foto credit: Uriah Heep (Facebook)

12
/07
/21

Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment din volumul „Malvinița. Așa se scrie dragostea. Epistolar erotic. parCurs de comunicare creativă” de Eugen Istodor, recent publicat la Editura Polirom.

08
/07
/21

Un portret al excepționalei gânditoare de secol XX, Hannah Arendt, schițat de autoarea americană Hannah Jewell în volumul „100 de femei afurisite. O istorie” (Editura Nemira, 2021, colecția „Orion”).

07
/07
/21

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiți și investiți banii familiei pentru a ajunge la echilibru și prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

07
/07
/21

Joi, 8 iulie, la ora 18.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), va avea loc o discuție pornind de la „Eu, Tituba, vrăjitoarea neagră din Salem” de Maryse Condé, romanul laureat al Premiului Noii Academii Suedeze pentru Literatură 2018 & Grand Prix Littéraire de la Femme 1986.

06
/07
/21

Miercuri, 7 iulie, la ora 19.00, pe paginile de Facebook Cărturești (facebook.com/Carturesti) și Polirom (facebook.com/polirom.editura), scriitoarea Simona Antonescu va intra în dialog cu criticul Bogdan Crețu pornind de la romanul „În umbra ei”, apărut recent în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

04
/07
/21

Pentru a marca 200 de ani de la nașterea lui Vasile Alecsandri (1821-1890), deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română, Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează în 2021 o serie de expoziții, concursuri, ateliere, întâlniri și apariții editoriale speciale.

01
/07
/21

Zilele acestea, a plecat către librăriile din întreaga țară o nouă ediție, revăzută, a Jurnalului lui Franz Kafka, editată în colecția ANANSI World Fiction într-un format grafic deosebit.

28
/06
/21

„Forma lucrurilor. Alfabetul geometriei”, cartea lui Marco Andreatta publicată recent în colecția Știință, spune povestea geometriei, pe care autorul o descrie drept unul dintre cele mai studiate şi sofisticate sisteme ale gândirii filozofice, capabil să furnizeze interpretări ale lumii în care trăim şi tehnicile de care avem nevoie ca să ne putem împlini aşteptările şi dorinţele. Orientarea în spațiu, perceperea unui obiect prin forma sa, minimizarea distanțelor de deplasare – toate acestea sunt înzestrări geometrice de care ne folosim în viața de zi cu zi.

17
/06
/21

Ziarul Metropolis vă prezintă un fragment din romanul „un nor în formă de cămilă” de Alina Nelega, recent apărut la Editura Polirom, în colecția „Fiction Ltd.” (disponibil și în ediție digitală).

14
/06
/21

Storis este prima aplicație de audiobookuri, ebookuri și podcasturi în limba română, un produs original și unic pe piața de carte din România, care își propune să ofere cititorilor o experiență nouă a lecturii și să așeze țara noastră pe harta revoluției digitale care se manifestă astăzi în toată lumea.