VIDEO Zece scurtmetraje au fost selecţionate în competiţia festivalului „Lună Plină”
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-zece-scurtmetraje-au-fost-selectionate-in-competitia-festivalului-luna-plina/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul şi unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, în judeţul Sibiu.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”, primul și unicul festival din România dedicat exclusiv cinema-ului de gen, va avea loc în perioada 14-18 august 2013, la Biertan, în județul Sibiu.

Pe lângă secțiunea competitivă de lungmetraj, destinată în exclusivitate regizorilor aflați la primul sau al doilea film și anunțată săptămâna trecută, începând din acest an, festivalul propune și o competiție de scurtmetraje fantastice, realizate în ultimii doi ani și difuzate în premieră în România.

Un câștigător ales de public

Cele 10 titluri din competiție, alese de selecționerul de scurtmetraje Cristi Mărculescu, vin din 8 țări, printre care și România, și concurează pentru trofeul ediției a 2-a, al cărui câștigător va fi decis de votul publicului. Iată lista completă a filmelor:

„2 Hours” / „2 ore” – SUA 2012; regia: Michael Baliff.

„A la folie” / „La nebunie” – Franța 2012; regia: Naima Chebahi.

„Așteaptă-mă” – România 2013; regia: Cristi Balint.

„Attack of the Brainsucker” / „Atacul sugătorului de creieri” – Canada 2012; regia: Sid Zanforlin.

„Eslabon” / „Efect” – Spania 2012; regia: Miguel Velilla Bellafont.

„Good Night” / „Noapte bună” – Slovacia 2013; regia: Peter Czikrai.

„In Search for Inspiration Gone” / „În căutarea inspirației pierdute” – Marea Britanie 2012; regia: Ashley Michael Briggs.

„Der Penguin” / „Pinguinul” – Germania 2012; regia: Anette Jung.

„Sleep Working” / „Somn-muncă” – Marea Britanie 2013; regia: Gavin Williams.

„Zoo” – Franța 2012; regia: Nicolas Pleskof.

Attack of the Brainsucker

În afara competiției, festivalul Lună Plină a ales să salute în 2013 două țări ale căror cinematografii fantastice sunt mai relevante pe an ce trece, anume Spania și Belgia – două țări care, deloc întâmplător, găzduiesc cele mai longevive festivaluri de gen din lume (Sitges – 46 de ediții și Bruxelles – 32 de ediții).

Fantastic Best of Spania:

„The Other Side” / „Dincolo” – Regia: Alicia Albares.

„Photo” / „Foto” – Regia: Ismael Ferrer.

„Sick Dead” / ,,Moarte de silă” – Regia: Miguel G. Catalan.

„Presence Required” / ,,Post vacant” – Regia: Maria Gordillo.

„Shoot for the Moon” / „Luna, pe platouri” – Regia: Casandra Macia Gago.

„Mysterio” / „Mister” – Regia: Chema Garcia Ibarra.

„Fist of Jesus” / „Pumnul lui Isus” – Regia: Adrian Cardona & David  Munoz.

Happy Birthday Mr Zombie

Fantastic Best of Belgia:

„Save Me” / „Scapă-mă” – Regia: Antoine Duquesne.

„The Perfect Drug” / „Drogul perfect” – Regia: Toon Aerts.

„A Better World” / „O lume mai bună” – Regia: Sacha Feiner.

,,Death of a Shadow” /„Moartea unei umbre” – Regia: Tom Van Avermaet.

,,The Perturbation Theory” / „Teoria perturbațiilor” – Regia: Cindy Beret.

,,Happy Birthday, Mr. Zombie!”/ „La mulți ani, domnule Zombie!” – Regia: David Leclerq

„Slutterball” – Regia: Jérôme Vandewattyne.

„The Little Green Man” / „Micul omuleț verde” – Regia: Roland Lethem.

Selecția completă și evenimentele speciale vor fi anunțate în săptămânile ce urmează.

Info:

Toate detaliile despre transport și cazare se găsesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente: http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/1805666/Full-Moon-Festival.

Foto credit: Festivalul de Film Horror & Fantastic „Lună Plină”

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.