Viitorul este feminin! – Platforma Internațională de Teatru București
https://www.ziarulmetropolis.ro/viitorul-este-feminin-platforma-internationala-de-teatru-bucuresti/

Ziua de joi, 13 noiembrie, marchează startul Platformei Internaţionale de Teatru Bucureşti, care, la prima sa ediţie, atinge un subiect pe cât de intens dezbătut, pe atât de sensibil: feminismul.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2014

Viitorul este feminin!  / Timp de 4 zile, la Hanul Gabroveni și Sala ARCUB, punctele de vedere feminine vor fi la ele acasă în cadrul Platformei Internaționale de Teatru București #1.

Evenimentul, produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului, în parteneriat cu British Council și Institutul Polonez și cu sprijinul Ibsen Scholarship, va găzdui o selecție impresionantă de spectacole de teatru de neratat: Major Tom (Marea Britanie), The Tin Ring (Marea Britanie), Dress with a Hole (Polonia) și Long Distance Affair (SUA) – teatru via Skype, în premieră în România.

Alături de spectacolele cuprinse în programul Platformei Internaționale de Teatru București, vor avea loc și evenimente la care publicul are acces gratuit: dezbaterea „Feminism sau feminitate? Statutul femeii pe scena românească de azi‟, proiecția filmului MissRepresentation și Castingul Național Ibsen – prima fază a proiectului Surorile Heddei. Susținerea femeilor artist în teatrul din România și Estul Europei.

Mai multe detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.arcub.ro.

Biletele au preț unic – 25 lei – și sunt disponibile la Casa de bilete ARCUB, din Str. Batiște nr.14.

Foto: Viitorul este feminin – arcub.ro.

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!