Vitelul de aur, de Ilf şi Petrov, la ArCuB – Tot ce e actual în lumea noastră
https://www.ziarulmetropolis.ro/vitelul-de-aur-de-ilf-si-petrov-la-arcub-tot-ce-e-actual-in-lumea-noastra/

Duminică, 30 martie, de la ora 19:00, la Sala ArCuB, puteţi vedea spectacolul de teatru Vitelul de aur, o continuare a romanului „Douăsprezece scaune”, scris de Ilf şi Petrof.

Un articol de Petre Ivan|27 martie 2014

Duminică, 30 martie, de la ora 19:00, la Sala ArCuB, puteţi vedea spectacolul de teatru Vitelul de aur, o continuare a romanului „Douăsprezece scaune”, scris de Ilf și Petrof.

Spectacolul de la Sala ArCuB îl aduce în fața publicului pe Ostap Bender, un șarlatan simpatic, veșnic dornic de îmbogățire, și un veritabil escroc sentimental.

Ostap Bender a devenit un personaj emblemă în țările din fosta Uniune Sovietică, astfel încât statui, medalii, timbre, marchează amintirea personajului comic, un escroc universal, care se regăsește în orice societate, aflată mai mult sau mai puțin în tranziție.

Personajul central este interpretat de tânărul Tudor Istodor, care a fost recent distribuit și remarcat în producția „Hamlet”, în regia lui Marcel Țop și în filmul„Domnișoara Cristina”, de Alexandru Maftei.

Vitelul de aur

Regia spectacolului îi aparține lui Eugen Gyemant, iar scenografia lui Vladimir Turturică și Tudor Prodan.

Foto cu Vitelul de aur – ArCuB şi Facebook

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

03
/11
/23

Fundația Culturală „Camil Petrescu” (FCCP) continuă să construiască contexte pentru un dialog profesional bogat în mediul teatral autohtom, lansând, astăzi, 3 noiembrie 2023, un nou proiect – un podcast realizat de Zomir Dimovici.

03
/11
/23

În perioada 6-19 noiembrie 2023, la sediul ICR Londra va putea fi vizitată expoziția documentară „Circular Catalysts“, program al British Council România, realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

03
/11
/23

În luna noiembrie, compania independentă de teatru Vanner Collective își aduce pe scenă spectacolele atât în spațiile consacrate, cât și în cadrul proiectului „Deschis - microstagiune de spectacole invitate”, de la Teatrul Masca din București, și în programul Festivalului Caleido, care se va desfășura în 2023 la Timișoara.

02
/11
/23

La începutul lunii noiembrie, MNAC deschide noul sezon expozițional, Art Safari Stars Edition continuă să atragă iubitorii artelor vizuale pe Lipscani cu două noi expoziții, iar la MNAR sezonul de toamnă s-a lansat cu un important eveniment dedicat sculpturii.

02
/11
/23

Nu pierdeți expoziția de final a celei de-a doua ediții a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE, program de educație non-formală prin artă co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023!