Vivien Leigh şi Laurence Olivier – relaţia toridă expusă în 300 de scrisori inedite
https://www.ziarulmetropolis.ro/vivien-leigh-si-laurence-olivier-relatia-torida-expusa-in-300-de-scrisori-inedite/

Aproximativ 300 de scrisori inedite, care dezvăluie relaţia toridă pe care Vivien Leigh, protagonista filmului „Pe aripile vântului”, a avut-o cu actorul care urma să-i devină soţ, Laurence Olivier, au fost expuse la Victoria and Albert Museum din Londra.

Un articol de Petre Ivan|5 februarie 2015

În prezent, povestea pasiunii toride care a existat între cei doi actori este bine cunoscută. Peste 300 de scrisori au fost puse pentru prima dată la dispoziţia publicului larg. Aceste scrisori, care sunt deţinute de arhivele de la Victoria and Albert Museum din Londra, descriu relaţia tumultuoasă care a început în 1937, atunci când cei doi actori au interpretat rolurile unor îndrăgostiţi în filmul „Fire Over England”.

Laurence Olivier, pe atunci căsătorit cu Jill Esmund, şi Vivien Leigh au fost obligaţi să îşi ascundă relaţia până în 1940.

Scrisoare după scrisoare, sentimentele celor doi amanţi sunt descrise cu tot mai multă pasiune. Într-o scrisoare nedatată, despre care specialiştii sunt de părere că ar fi putut fi redactată în 1938, Laurence Olivier îi vorbea actriţei despre uriaşa dorinţă pe care o resimte faţă de ea: „M-am trezit cu o dorinţă furioasă pentru tine, iubirea mea. Dumnezeule, te vreau doar pe tine!”.

Într-o altă scrisoare, la fel de plină de pasiune, Vivien Leigh îi spunea amantului ei: „Dacă ne-am iubi doar cu trupurile noastre, cred că tot nu ar fi suficient. Te iubesc mult mai mult de atât. Tot sufletul meu îţi aparţine”. Laurence Olivier îi mărturisea la rândul său: „Eşti în mod constant în gândurile mele. Nu am trăit până când nu te-am cunoscut pe tine”.

În 1939, pe parcursul a trei luni deosebit de intense, cei doi actori şi-au expediat 40 de scrisori.

Vivien Leigh se afla pe atunci la Los Angeles pentru a filma „Pe aripile vântului”, în timp ce Laurence Olivier era la New York, unde juca pe Broadway, în spectacolul de teatru „No Time for Comedy”.

Corespondenţa lor abundă în fraze despre universul teatrului, mai ales din perioada înfiinţării National Theatre din Londra.

În 1940, Vivien Leigh şi Laurence Olivier s-au căsătorit oficial în California, avându-i ca martori la ceremonie pe Katherine Hepburn şi Garson Kanin. Au divorţat după 20 de ani, în 1960.

Foto: Vivien Leigh şi Laurence Olivier – cinemagia

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.