Vizitaţi Turnul Eiffel printr-un singur clic pe Internet!
https://www.ziarulmetropolis.ro/vizitati-turnul-eiffel-printr-un-singur-clic-pe-internet/

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un articol de Laura Iancu|16 iulie 2013

Turnul Eiffel şi Google France au inaugurat, marţi, trei expoziţii digitale inedite destinate vizitării celebrei construcţii pariziene, care poate fi admirată de acum înainte din toate unghiurile, cu ajutorul unui simplu clic pe internet.

Un număr de 50 de imagini, planuri, gravuri şi fotografii din fondul patrimonial al Turnului Eiffel sunt de acum înainte accesibile publicului larg din lumea întreagă prin intermediul internetului.

Clic aici pentru a vedea imagini impresionante!

„Realizate în modul fullscreen, majoritatea fiind imagini de înaltă definiţie, expoziţiile sintetice, create în colaborare cu echipele de la Google şi cu Societatea de exploatare a Turnului Eiffel, îl ghidează pe internaut în contextul naşterii turnului, a construcţiei sale, dar şi a ceremoniei de inaugurare şi a sosirii primilor vizitatori”, se afirmă într-un comunicat comun emis de cele două companii.

Parteneriate cu muzee

O înregistrare audio inedită cu vocea inginerului Gustave Eiffel a fost postată online, „pentru o imersiune completă (a internauţilor) în universul Turnului Eiffel”.

Imaginile panoramice ale monumentului şi vizitarea sa virtuală sunt opera echipelor departamentului StreetView de la Google, care au utilizat o tehnologie care permite realizarea unei imagini la 360 de grade.

„Aceste imagini la 360 de grade permit obţinerea unei vederi privilegiate a vârfului turnului şi a celui de-al doilea etaj al monumentului, totodată, internautul putând face un veritabil «du-te vino» între arhive şi actualitate”, precizează acelaşi comunicat, citat de Mediafax.

Prin intermediul Institutului său cultural înfiinţat în 2011, Google a încheiat câteva sute de parteneriate cu muzee şi instituţii culturale pentru a asigura accesul online la opere de artă, monumente şi situri de patrimoniu mondial.

26
/10
/22

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la fel ca personalitatea sa: Lilian Theil. Născută la Brașov în 1932, artista are o tehnică specială (appliqué): „pictează” cu acul de cusut și creează artă profund încărcată de simboluri contemporane din haine pe care nu le mai poartă.

24
/10
/22

De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐌𝐮𝐬𝐞𝐮𝐦𝐬 𝐎𝐩𝐞𝐧 𝐇𝐞𝐚𝐫𝐭𝐬”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.