Vlad Ivanov: „După atâtea roluri de rău, mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-dupa-atatea-roluri-de-rau-mi-a-facut-placere-sa-abordez-un-altfel-de-personaj/

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în faţa publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puţin obişnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieşind din zona personajelor negative – ”Capace” este povestea unui bărbat bogat şi puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care îşi conduce afacerile cu autoritate şi fără scrupule.

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2017

Concurența îl atacă pe Bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere.

O criză de inimă și vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlnește marea, cu oameni simpli și obiceiuri străvechi.

Mi-a plăcut povestea, faptul că e povestea unui om de afaceri, un om care încearcă să se regăsească pe sine și cum toată lumea mă distribuie în roluri de rău, ca să spun așa, mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj. Și nu ascund faptul ăsta, mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc cu Adrian Titieni. – Vlad Ivanov.

O altă întâlnire, la 10 ani distanță de „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, a fost cea între Vlad Ivanov și Eugenia Bosânceanu:

Întâlnirea cu mama, cu Eugenia Bosânceanu, a fost o întâlnire extrem de duioasă pentru că, inițial, ea nu a mai vrut să filmeze în general. Ea fiind mama mea în „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, filmul lui Cristian Mungiu, în clipa în care Sorin mi-a spus că își dorește să fie în film, dar că dumneaei nu mai vrea să filmeze, i-am spus că am să vorbesc eu cu dumneaei. Și am sunat-o și i-am spus: „Doamna Bosânceanu, vreau să fiu fiul dumneavoastră din nou. Ce spuneți?”. Ea a spus: „Cu tine, până la capătul lumii!”. Și s-a întâmplat un miracol. Pur și simplu am avut mare grijă să nu îi creem un spațiu care să o crispeze. Am filmat, am repetat acasă la dumneaei…ea e o poezie în sine, e un om foarte deosebit și mi-a făcut plăcere să lucrez din nou cu ea.”

 

Capace” a fost filmat atât la București, cât și în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe. Filmările au avut loc în peste 20 de locații și au durat 25 de zile. Alături de Vlad Ivanov și Adrian Titieni îi veți putea vedea pe marile ecrane pe Nicholas Bohor, Eugenia Bosînceanu, Adrian Păduraru, Oliver Toderiță, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Liviu Cheloiu, Diana Cavallioti, Adina Galupa și Andrei Aradits.

Produs de Saga Film și Fundația Anonimul, cu sprijinul CNC, cu participarea Tudori Properties și Cinelab România, “Capace” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 27 octombrie, de Bomb Film Production.

Foto: Vlad Ivanov, Capace – facebook

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.