Vlad Ivanov: „După atâtea roluri de rău, mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj”
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-dupa-atatea-roluri-de-rau-mi-a-facut-placere-sa-abordez-un-altfel-de-personaj/

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând cu 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în faţa publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puţin obişnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieşind din zona personajelor negative – ”Capace” este povestea unui bărbat bogat şi puternic, dar singur (interpretat de Vlad Ivanov), care îşi conduce afacerile cu autoritate şi fără scrupule.

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2017

Concurența îl atacă pe Bursă și bărbatul își amintește de un joc din copilărie. Un joc cu capace de bere.

O criză de inimă și vestea că e posibil să aibă nevoie de un transplant îl determină să plece într-un loc îndepărtat, unde Dunărea întâlnește marea, cu oameni simpli și obiceiuri străvechi.

Mi-a plăcut povestea, faptul că e povestea unui om de afaceri, un om care încearcă să se regăsească pe sine și cum toată lumea mă distribuie în roluri de rău, ca să spun așa, mi-a făcut plăcere să abordez un altfel de personaj. Și nu ascund faptul ăsta, mi-a făcut mare plăcere să mă reîntâlnesc cu Adrian Titieni. – Vlad Ivanov.

O altă întâlnire, la 10 ani distanță de „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, a fost cea între Vlad Ivanov și Eugenia Bosânceanu:

Întâlnirea cu mama, cu Eugenia Bosânceanu, a fost o întâlnire extrem de duioasă pentru că, inițial, ea nu a mai vrut să filmeze în general. Ea fiind mama mea în „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, filmul lui Cristian Mungiu, în clipa în care Sorin mi-a spus că își dorește să fie în film, dar că dumneaei nu mai vrea să filmeze, i-am spus că am să vorbesc eu cu dumneaei. Și am sunat-o și i-am spus: „Doamna Bosânceanu, vreau să fiu fiul dumneavoastră din nou. Ce spuneți?”. Ea a spus: „Cu tine, până la capătul lumii!”. Și s-a întâmplat un miracol. Pur și simplu am avut mare grijă să nu îi creem un spațiu care să o crispeze. Am filmat, am repetat acasă la dumneaei…ea e o poezie în sine, e un om foarte deosebit și mi-a făcut plăcere să lucrez din nou cu ea.”

 

Capace” a fost filmat atât la București, cât și în Delta Dunării, la Sfântul Gheorghe. Filmările au avut loc în peste 20 de locații și au durat 25 de zile. Alături de Vlad Ivanov și Adrian Titieni îi veți putea vedea pe marile ecrane pe Nicholas Bohor, Eugenia Bosînceanu, Adrian Păduraru, Oliver Toderiță, Claudiu Istodor, Gavril Pătru, Liviu Cheloiu, Diana Cavallioti, Adina Galupa și Andrei Aradits.

Produs de Saga Film și Fundația Anonimul, cu sprijinul CNC, cu participarea Tudori Properties și Cinelab România, “Capace” va fi distribuit în cinematografele din România începând cu data de 27 octombrie, de Bomb Film Production.

Foto: Vlad Ivanov, Capace – facebook

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

17
/06
/20

Fascinanta Italie, aflată în vizorul lumii, într-un an cu totul neobișnuit, este în centrul atenției și la Festivalul Internațional de Film Transilvania, de data aceasta, pentru cinema-ul ei seducător.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

12
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Cea mai nou apariţie în colecţia de cărţi de film a Editurii Noi Media Print, volumul „Noul cinema, două decenii şi ceva”, de Marian Sorin Rădulescu, adună o serie de texte ale criticului timişorean – de la eseuri mai elaborate, la simple note – despre câteva din filmele regizorilor reprezentativi ai cinematografiei române post-2000.

11
/06
/20

Cele mai bune documentare de mediu din ultimul an, alături de producții recente care s-au remarcat prin povești nebănuite, vor putea fi vizionate online, gratuit, în cadrul celei de-a 9-a ediții Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni, între 10-19 iulie.