Vlad Ivanov: Nu m-am bătut până acum în filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-ivanov-nu-m-am-batut-pana-acum-in-filme/

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în „Snowpiercer”, spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Un articol de Petre Ivan|17 martie 2014

Vlad Ivanov, care joacă alături de actori precum Ed Haris şi Tilda Swinton în „Snowpiercer”, spune că s-a bucurat de experienţa unui rol într-un lungmetraj SF. Filmul a fost proiectat, în premieră în România, la gala de premiere a celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Snowpiercer, regizat de coreeanul Bong Joon-ho, îi are pe afiş pe Tilda Swinton, câştigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „Michael Clayton”, pe Octavia Spencer, recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din „Culoarea sentimentelor/ The Help”, pe John Hurt, de două ori nominalizat la premiile Oscar, pentru „Omul elefant/ The Elephant Man” şi „Expresul de la miezul noptii/ Midnight Express”, şi Ed Harris, de patru ori nominalizat la premiile Oscar pentru „Orele/ The Hours”, „Pollock”, „The Truman Show” şi „Apollo 13”.

Vlad Ivanov a precizat că îi pare rău că filmul nu va intra în cinematografele din România, apreciind că pelicula va apărea pe DVD, informează Mediafax.

„E o experienţă nouă, mă bucur mult de experienţa asta, nu ştiu dacă o să mai am ocazia să fac un SF, dar m-am bucurat mult că a venit. E un alt gen, nu m-am bătut până acum în filme”, a declarant Vlad Ivanov.

Un nume în lumea teatrului, Vlad Ivanov a devenit cunoscut în lumea filmului pentru rolul domnului Bebe, din filmul premiat cu Palme d’Or, în 2007, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu. A mai jucat, de asemenea, în filmul omnibus „Amintiri din Epoca de Aur” (2009), în „Poliţist, adjectiv” (2009), de Corneliu Porumboiu, în „Concertul”, de Radu Mihăileanu, lansat în 2009, „Principii de viaţă” (2010), de Constantin Popescu, şi în „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, premiat anul trecut la Festivalul de la Berlin cu Ursul de Aur. De asemenea, a avut apariţii în „Martor şi acuzator/ The Whistleblower”, de Larysa Kondracki, dar şi în „În ceaţă/ In the Fog”, de Sergei Loznitsa.

„Snowpiercer” este un SF postapocaliptic a cărui acţiune are în prim plan un tren imens care călătoreşte în jurul lumii îngheţate, filmul fiind adaptarea romanului grafic „Le Transperceneige”, de Jacques Lob, Benjamin Legrand şi Jean-Marc Rochette.

Festivalul Internaţional de Film DaKINO a debutat pe 12 martie, cu lungmetrajul „Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson.

Vlad Ivanov

Scurtmetrajul „Someone may drop a cigarette butt”, de  Josip Visković, a câştigat trofeul celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO.

Premiul pentru scenariu revenindu-i Georgianei Constantin, pentru „Dialoguri terapeutice”, în regia lui Andrei Georgescu, notează Mediafax.

Scurtmetrajele „Inconspicuous”, de Barbara Medajska, şi „Gagarin and Me”, de Mihajlo Jevtic, au fost recompensate cu premiul special al juriului, premiul pentru regie i-a revenit regizoarei Marie-Elsa Sgualdo, pentru scurtmetrajul „On the beach”, iar premiul publicului a fost înmânat de fondatorul festivalului, Dan Chişu, regizorului Ioachim Ciobanu pentru pelicula „Grindcore”.

Foto cu Vlad Ivanov și Someone may drop a cigarette butt – Cinemagia

 

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.