Vlad Zamfirescu în Panică, la Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/vlad-zamfirescu-in-panica-la-nottara/

Teatrul Nottara prezintă joi, 30 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala George Constantin, premiera oficială a spectacolului Panică de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Un spectacol cu Vlad Zamfirescu, Alexandru Jitea şi Gabriel Răuţă, care fac din dialogul scenic un tur de forţă actoricească.

Un articol de Petre Ivan|21 ianuarie 2014

Teatrul Nottara prezintă joi, 30 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala George Constantin, premiera oficială a spectacolului Panică de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Un spectacol cu Vlad Zamfirescu, Alexandru Jitea şi Gabriel Răuță, care fac din dialogul scenic un tur de forţă actoricească.

Cu subtitlul „trei bărbaţi pe punctul de a ceda psihic”, textul dramaturgului contemporan finlandez este o subtilă comedie psihologică, cu personaje foarte bine conturate.

Trei bărbaţi, prieteni din copilărie, luptă cu criza vârstei mijlocii, cu problemele profesionale şi sentimentale care îi macină.

Timpul pe care îl petrec împreună îi ajută să se regăsească pe ei înșiși. Prietenia le oferă posibilitatea să-și spună adevărul în față, fără menajamente.

Panica este neliniștea lor interioară, care răbufnește sub forma unor jocuri, dure la prima vedere, propuse în speranţa exorcizării tuturor fricilor și neîmplinirilor.

În ciuda titlului, montarea este încărcată cu umor, menit să îndemne publicul la o privire obiectivă asupra sinelui, printre zâmbete sau hohote de râs.

Vlad Zamfirescu

Panică a fost scrisă în 2005 şi montată chiar de autor, în calitate de regizor, la GroupTheatre din Helsinki

„Panică ne aruncă brusc în groapa cu cei trei lei, furioşi pe propriile lor slăbiciuni. Până ieșim, avem timp să râdem bine: de ei, dar şi de noi înşine.” – Theodor-Cristian Popescu

„Am avut şansa ca până acum să nu intru în panică. În sensul de atacuri. Am intrat în spectacolul Panică. Şi l-am cunoscut pe Cristi Popescu. M-am panicat. Trebuia să scoatem premiera în doar patru săptămâni!!!… Nu vă panicaţi. Am reuşit.” – Vlad Zamfirescu

Vlad Zamfirescu

Vlad Zamfirescu, în piesa lui Mika Myllyaho, Panică

Cum gândesc bărbații și cum se luptă să supraviețuiască? Este curajul lor doar un mit sau poate fi dovedit prin fapte? Vă invităm să descoperiți cu surprindere şi bună dispoziţie în acest nou spectacol.

Foto cu Vlad Zamfirescu şi Panică – Ciprian Duică

05
/04
/17

Editura de carte pentru copii Nemi publică o nouă serie pasionantă și plină de învățăminte: Tărâmul poveștilor. Vraja dorințelor, de Chris Colfer, o carte ce revalorifică și reinterpretează basmele clasice ale copilăriei, toată bogăția fantastică din cărțile lui Charles Perrault și ale Fraților Grimm. Cartea este recomandată copiilor de peste 9 ani.

05
/04
/17

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunţă încasări record de 125.000 de lei în prima săptămână de la punerea în vânzare a primului set de bilete, mai multe spectacole, între care şi ”Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, fiind sold out.

05
/04
/17

Între 20 și 23 aprilie, se desfășoară în România, la Teatrul Național din București și la Centrul Național al Dansului, IETM Bucharest Plenary Meeting 2017. Despre ce este vorba și ce oferă un astfel de eveniment ne spune Victor Mayot, project manager-ul IETM.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

05
/04
/17

Pe 9 aprilie, Teatrul Mic propune publicului său o nouă premieră, o piesă inedită în România, Rendez-vous pe Lună, de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag. Din distribuție fac parte veteranii trupei: Dan Condurache, Ruxandra Enescu și Claudiu Istodor, alături de Valentina Popa și Ana Bianca Popescu, recent nominalizată la un premiu UNITER.

04
/04
/17

Irlandez. Unul dintre cei mai autentici și buni români pe care îi știu. Când vorbește despre România ("E o țară așa de bogată, nici nu vă dați seama!") te face să te (re) îndrăgostești și tu de ea cu pasiune, cu acel realism care știe că, uneori, obstacolele sunt mari și entuziasmul e greu pus la încercare, dar care totodată vede și simte cât Bine, Frumos, Adevăr și Frumusețe e aici.

04
/04
/17

IN MEMORIAM . S-au împlinit 85 de ani de la naşterea regizorului Andrei Tarkovski (răpus de boală la 29 decembrie 1986, la doar 54 de ani). Un bun prilej pentru a vedea cum (mai) este receptat marele cineast în România.

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

04
/04
/17

Într-o zi de 4 aprilie se năştea Andrei Tarkovsky, unul dintre cei mai importanţi cineaști din istoria filmului. Tarkovsky a realizat doar 7 filme în cei 27 de ani ai carierei sale. Tot într-o zi de 4 aprilie se nășteau actorii Ștefan Tapalagă și Heath Ledger, se realiza primul film românesc de desen animat „Păcală în Lună” și era asasinat Martin Luther King Jr., laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1964, cunoscut militant pentru apărarea drepturilor civile ale populației de culoare.

03
/04
/17

A rămas în istoria justiției române ca unic orator și celebru penalist, pledoariile sale fiind publicate în „Biblioteca Marilor Procese", iar în istoria teatrului românesc prin trilogia: „Viforul”, „Apus de Soare”, „Luceafărul” și comedia „Hagi Tudose” - spectacol jucat pe scena Teatrului Metropolis.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

03
/04
/17

Filmul coreean "489 Years", de Hayoun Kwon, a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film Experimental București - BIEFF, desfășurat la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco.

03
/04
/17

În 8 aprilie 2017, se va implini 1 an de la dispariţia marelui actor Mircea Albulescu. După o viaţă dăruită artei spectacolului, Mircea Albulescu lasă în urmă o operă artistică de neuitat. Portretul, difuzat în această seară, de la ora 20.10, la TVR 2, aduce la lumină fragmente din teatru şi film în care îndrăgitul actor a fost protagonist. Momentul “In memoriam Mircea Albulescu” va fi urmat de spectacolul “Patima de sub ulmi”, de Eugen O’Neill, cu Mircea Albulescu în distribuţie.