Volumul biografic ‘Alexandru Jula’, lansat la Biblioteca Metropolitană Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/volumul-biografic-alexandru-jula-lansat-la-biblioteca-metropolitana-bucuresti/

Cartea biografică „Alexandru Jula”, de Oana Georgescu, a fost lansată joi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sediul central „Mihail Sadoveanu”. „O carte specială dedicată unui om şi unui artist special. Acest volum este povestea unei cariere de succes”, a declarat autoarea volumului, Oana Georgescu, la lansare, amintind că volumul biografic este însoţit de un CD cu […]

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2012

Cartea biografică „Alexandru Jula”, de Oana Georgescu, a fost lansată joi la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, sediul central „Mihail Sadoveanu”.

„O carte specială dedicată unui om şi unui artist special. Acest volum este povestea unei cariere de succes”, a declarat autoarea volumului, Oana Georgescu, la lansare, amintind că volumul biografic este însoţit de un CD cu 20 de melodii selecţionate personal de Alexandru Jula.  Artistul s-a declarat încântat de apariţia volumului şi a spus că nu se aştepta ca autoarea să ştie atât de multe lucruri despre el.

„Nu m-am aşteptat la un asemenea eveniment pentru că în viaţa unui artist un astfel de eveniment contează enorm. (…) Deşi este mai tânără, Oana a ştiut tot ce am făcut eu vreme de 58 de ani. Şi 58 de ani este foarte mult pentru muzica uşoară”, a declarat Alexandru Jula.

El a afirmat că, deşi a lansat de curând un album, s-a apucat deja să lucreze pentru următorul, pe care speră să-l termine anul viitor.

„Am lansat în urmă cu câteva luni un album, dar m-am apucat deja de altul. Nu-mi place să stau. Mă lupt cu viaţa, cu evenimentele, cu noutăţile. Am învăţat ceva de la viaţă şi ăsta este motivul pentru care fac mereu câte ceva nou. Nu poţi trăi din ce ai fost. Cei care te ascultă de fiecare dată te întreabă ce ai mai făcut nou. Acesta este şi motivul pentru care m-am apucat de noul album. Zilele următoare voi imprima prima piesă din el. Munca la un album durează aproximativ un an”, a precizat Alexandru Jula.

Cartea „Alexandru Jula” face parte dintr-o serie dedicată valorilor autentice şi neperisabile ale muzicii uşoare româneşti din colecţia Patrimoniul Muzical Românesc, apărută la Editura „Biblioteca Bucureştilor”.

La eveniment au fost prezenţi prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, actorii Vasile Muraru, Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, cântăreţii Silvia Dumitrescu, Natalia Guberna, realizatorul Titus Andrei, Ivan Patzaichin, Iuliana Marciuc şi mulţi admiratori.

Sursa: Agerpres

29
/09
/17

Teatrul Naţional Radiofonic continuă proiectul, de înaltă ţinută artistică, inaugurat recent cu un real succes: „Ne auzim la... Metropolis”. Luni, 2 octombrie 2017, la ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti (strada Mihai Eminescu nr. 89) va avea loc o întâlnire de suflet, în care va fi evocată personalitatea excepţională a regizorului Ion Vova, la 100 de ani de la naştere.

28
/09
/17

Pentru turistul care pune pentru prima dată piciorul în Asia, Thailanda e o altă planetă. Cu amestecul lui fascinant de zgârie-nori și mizerie, cu aglomerația lui teribilă, cu tuk-tuk-urile care se strecoară peste tot și trenurile suspendate, cu mâncarea preparată în plină stradă, cu aromele lui tari, cu ghirlandele de flori, cu templele ca-n povești, Bangkokul nu seamănă cu nimic.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

28
/09
/17

Icoană absolută, Brigitte Bardot continuă să dezlănţuie pasiuni. Cu părul ei despletit, picioarele goale, hainele minimaliste, mimica bosumflată, atitudinile ei neglijente, latura sălbatică, sinceritatea, natura ei rebelă şi sexualitatea neînfrânată, Bardot a schimbat radical imaginea femeii. BB împlinește, astăzi, 83 de ani!

28
/09
/17

Muzeul Județean de Istorie Brașov strânge obiecte cu valoare muzeală din fostele cartiere muncitorești și invită elevi să realizeze fotografii și să descopere amintirile generației bunicilor lor.

28
/09
/17

„Ouăle lui Tarzan”, de Alexandru Solomon, a fost selectat în competiţia Russian Open Documentary Film Festival „Artdocfest” 2017, care va avea loc la Moscova în perioada 6 - 12 decembrie. Producţia românească va concura cu şase documentare în festivalul din Rusia, care a fost fondat în 2007.

28
/09
/17

Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese vor colabora din nou într-un film biografic despre viața fostului președinte al SUA Theodore Roosevel. DiCaprio îl va interpreta pe Roosevelt, a cărui președinție (1901-1909) a fost un element cheie în conservarea spațiilor naturale și faunei sălbatice prin promovarea de parcuri naționale.

27
/09
/17

INTERVIU Oana Răsuceanu și Asociația Culturală Control N invită liceenii să-și danseze poveștile, între 9 și 15 octombrie, în cadrul atelierului de dans contemporan pentru adolescenți Dance Yourself. Iată despre ce e vorba!

27
/09
/17

„Bacalaureat”, filmul pentru care Cristian Mungiu a câștigat premiul de regie la Cannes, „Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, laureat cu un Urs de Argint la Berlin, „Fixeur”, de Adrian Sitaru, propunerea României la Oscar, dar și „6,9 pe scara Richter”, noua comedie muzicală a lui Nae Caranfil, vor putea fi văzute la cea de-a treia ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) la Chișinău.

27
/09
/17

După HABEMUS BEBE, Asociația Art No More revine în toamna aceasta cu un nou spectacol de teatru. Este vorba despre IDENTIC NATURAL, proiect teatral care exploatează una dintre cele mai discutate teme contemporane: ce mâncăm. Un spectacol despre lipsa de informare în domeniul alimentației, despre dificultatea de a alege dintre sute de produse de același tip și dificultatea de a discerne între miile de păreri contradictorii.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.

26
/09
/17

Sergiu Matiș, cunoscut artist român stabilit la Berlin, va prezenta publicului din București spectacolul NEVERENDINGS. Evenimentul va avea loc în cadrul eXplore festival #12, luni, 25 septembrie 2017, de la ora 19:00, la Sala Atelier a Teatrului Național “I.L Caragiale” București.

26
/09
/17

Filmul „Tulip Fever / Febra Lalelelor” urmăreşte povestea unui artist, Jan Van Loos (Dane DeHaan), care se îndrăgoseşte de o tânără măritată, Sophia Sandvoort (Alicia Vikander), când i se comandă pictarea portretului ei în timpul Tulip maniei din Amsterdamul secolului al XVII-lea. „Tulip Fever / Febra Lalelelor”, distribuit de Forum Film România, rulează în cinematografele din toată ţara.

26
/09
/17

Won Won Myeong și Yutaka Nakata – doi dintre renumiții dansatori și coregrafi colaboratori ai Companiei Carolyn Carlson – revin în România în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru a susține un workshop de dans contemporan. Workshop-ul, 20 – 26 octombrie, este dedicat dansatorilor, coregrafilor și actorilor români, cu vârsta de peste 18 ani.