Week-end comic, marca ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-comic-marca-shortsup/

Sâmbătă şi duminică, ShortsUP propune terapia prin umor de calitate, care promite să descreţească frunţile celor mai îngânduraţi spectatori.

Un articol de Liliana Matei|30 ianuarie 2014

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 1 și 2 februarie la Cinema Patria și include două programe diferite de scurtmetraje premiate, o expoziție de artă contemporană și spațiu de entertainment.

Programul Weekendul Comediei Scurte reunește 21 de scurtmetraje din Franța, Irlanda, America, Australia, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda și România. Firul roșu al producțiilor prezentate la ShortsUP este aventura căutării propriei identități în spații culturale diferite. Multe din comediile selectate se inspiră din viață de familie în care eroii încearcă să se facă remarcați și acceptați, altele vorbesc despre iubire sau despre provocările îndrăznețe care te fac să-ți depășești limitele.

Sâmbătă și duminică, spectatorii vor întâlni la Cinema Patria câteva din cele mai populare genuri comice: romance, comedie neagră, haz-de-necaz, ironie sau parodie. Râsul va fi bine reprezentat în ambele seri ShortsUP, în cantități și intensități diferite. Din seria filmelor la care la care râzi de te prăpădești face parte scurtmetrajul Și Bruce Lee joacă badminton (r. Corrie Chen, Australia, 2011), o comedie copioasă despre un adolescent introvertit care visează să ajungă cel mai bun jucător de badminton din lume.

Comedia neagră e prezentă în programul de sâmbătă cu Eșarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), cea mai bună animație la L.A Shorts Fest. Realizat în totalitate cu tehnici digitale, filmul spune povestea lui Albert, o veveriță care se confruntă cu frici ce îi depășesc așteptările.

Diagnostic

 

,,Diagnostic” aduce umorul franțuzesc la ShortsUP

Categoria scurtmetrajelor de râsu plânsu e inaugurată de Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), mostră de umor franțuzesc ce-l are în prim plan pe Doctorul Semyc, specializat în diagnosticarea unei boli emoționale extrem de răspândită, pentru care nu s-a găsit încă nicio vindecare.

Seara de duminică aduce gustul comediilor romantice cu Băiețelul din Balon (r. Kealan O’Rourke, Irlanda, 2011), animație distinsă cu premiul publicului la Palm Springs ShortFest. Rupert, un băiețel de 10 ani, ar face orice pentru a videca rănile primei iubiri eșuate, chiar dacă trebuie să recurgă la magie. Programul integral al filmelor poate fi consultat online.

Imagine sus: lucrare de Victor Fota (Imbold la ShortsUp)

20
/12
/22

Echipa care a creat „România Sălbatică”, cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din țara noastră, face un cadou tuturor iubitorilor de natură înainte de sărbătorile de iarnă: acces gratuit la povestea din spatele realizării documentarului laureat anul acesta cu 3 premii Gopo (Cel mai bun documentar, Cea mai bună muzică originală, Cel mai bun sunet).

19
/12
/22

Colinde, documentare şi concerte extraordinare, transmisiuni în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif, filme și ediții speciale ale emisiunilor consacrate se regăsesc în grila de Crăciun a TVR2 pentru întreaga familie.

19
/12
/22

Filmul de acțiune „Vulturul de Fier II/ Iron Eagle II”, regizat de Sidney J. Furie, va fi difuzat de Warner TV în prima lună a anului viitor. Lungmetrajul va putea fi urmărit la Warner TV pe 27 ianuarie, de la ora 21:00.

19
/12
/22

Bucurie, linişte în suflet, pace, colinde, daruri şi oameni dragi. Mai presus de toate, oameni dragi. Astfel ne dorim cu toţii să întâmpinăm Naşterea Domnului. Cel mai frumos Crăciun e întotdeauna petrecut împreună, în atmosfera caldă de acasă. De acest Crăciun, TVR 1 ne arată că şi cei mai Izolaţi în România au Oameni alături în zi de sărbătoare; că putem fi „diferiţi şi totuşi asumaţi întru Hristos" – ortodocşi şi catolici, în Bucuria credinţei; că generaţii diferite de artişti trăiesc, O dată-n viaţă, emoţia unor întâlniri inedite.

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.