Week-end comic, marca ShortsUP
https://www.ziarulmetropolis.ro/week-end-comic-marca-shortsup/

Sâmbătă şi duminică, ShortsUP propune terapia prin umor de calitate, care promite să descreţească frunţile celor mai îngânduraţi spectatori.

Un articol de Liliana Matei|30 ianuarie 2014

Weekendul Comediei Scurte are loc pe 1 și 2 februarie la Cinema Patria și include două programe diferite de scurtmetraje premiate, o expoziție de artă contemporană și spațiu de entertainment.

Programul Weekendul Comediei Scurte reunește 21 de scurtmetraje din Franța, Irlanda, America, Australia, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelanda și România. Firul roșu al producțiilor prezentate la ShortsUP este aventura căutării propriei identități în spații culturale diferite. Multe din comediile selectate se inspiră din viață de familie în care eroii încearcă să se facă remarcați și acceptați, altele vorbesc despre iubire sau despre provocările îndrăznețe care te fac să-ți depășești limitele.

Sâmbătă și duminică, spectatorii vor întâlni la Cinema Patria câteva din cele mai populare genuri comice: romance, comedie neagră, haz-de-necaz, ironie sau parodie. Râsul va fi bine reprezentat în ambele seri ShortsUP, în cantități și intensități diferite. Din seria filmelor la care la care râzi de te prăpădești face parte scurtmetrajul Și Bruce Lee joacă badminton (r. Corrie Chen, Australia, 2011), o comedie copioasă despre un adolescent introvertit care visează să ajungă cel mai bun jucător de badminton din lume.

Comedia neagră e prezentă în programul de sâmbătă cu Eșarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), cea mai bună animație la L.A Shorts Fest. Realizat în totalitate cu tehnici digitale, filmul spune povestea lui Albert, o veveriță care se confruntă cu frici ce îi depășesc așteptările.

Diagnostic

 

,,Diagnostic” aduce umorul franțuzesc la ShortsUP

Categoria scurtmetrajelor de râsu plânsu e inaugurată de Diagnostic (r. Fabrice Bracq, Franta, 2013), mostră de umor franțuzesc ce-l are în prim plan pe Doctorul Semyc, specializat în diagnosticarea unei boli emoționale extrem de răspândită, pentru care nu s-a găsit încă nicio vindecare.

Seara de duminică aduce gustul comediilor romantice cu Băiețelul din Balon (r. Kealan O’Rourke, Irlanda, 2011), animație distinsă cu premiul publicului la Palm Springs ShortFest. Rupert, un băiețel de 10 ani, ar face orice pentru a videca rănile primei iubiri eșuate, chiar dacă trebuie să recurgă la magie. Programul integral al filmelor poate fi consultat online.

Imagine sus: lucrare de Victor Fota (Imbold la ShortsUp)

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.