Weekendul statuilor vivante în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/weekendul-statuilor-vivante-in-bucuresti/

Teatrul Masca vă invită în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle) între 21 şi 24 iunie la cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante.

Un articol de Andrada Văsii|19 iunie 2013

Teatrul Masca vă invită în parcul Herăstrău (intrarea dinspre Charles de Gaulle) între 21 și 24 iunie la cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Statui Vivante.

Anul acesta, festivalul se va desfășura sub motto-ul „Cu bastonul prin București“ – titlul unei cărți scrise de Tudor Arghezi.

An de an omagiem câte o personalitate marcantă a culturii românești. Anul acesta, numelui lui Tudor Arghezi i se va adăuga acela al orașului pe care cu toții îl îndrăgim, Bucureștiul, o capitală europeană cu un trecut fabulos, o capitală misterioasă care nu-și dezvăluie cu ușurință secretele nici chiar celor care o iubesc. Bucureștiul este ca o adevărată capsulă a timpului, rivalizând din acest punct de vedere cu marile așezări enigmatice ale lumii. Ediția din acest an a festivalului îşi propune să arate o parte din fața nevazută a splendorii unei capitale prin care trec straniile fire ce unesc civilizațiile estului și ale vestului.

Mihai Mălaimare,
Directorul Teatrului Masca

Invitaţii din Anglia, Olanda, Bulgaria, Rusia și Ucraina, mulți dintre ei campioni ai unor concursuri de prestigiu în domeniu vor aduce cu ei povești despre oamenii marilor orașe, împlinind astfel în mod fericit alura Bucureștiului – un oraș care merită cercetat pentru a-i putea descifra misterele.

Statuile vivante ale Teatrului Masca vor da viață unor povești emoționante spuse într-un fel unic, cu o expresivitate tulburătoare, despre istoria Cișmigiului sau a Bucureștiului vechi, despre oameni și destine ale unor ilustre personalitați culturale.

Info:

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Detalii pe www.masca.ro.

Foto credit: Teatrul Masca

04
/01
/24

Anul 2024 se anunţă unul bogat în filme româneşti de autor, fie ele de ficţiune, documentare sau hibride. V-am pregătit, în exclusivitate, o listă cu cele mai aşteptate titluri, care cuprinde noi filme de regizori consacraţi precum Andrei Ujică, Radu Jude, Cristi Puiu, Stere Gulea, Eugen Jebeleanu, Adrian Sitaru, Tudor Giurgiu sau Emanuel Pârvu, precum şi câteva debuturi foarte promiţătoare.

29
/12
/23

Se anunţă o lună ianuarie bogată în filme pentru care merită să te deplasezi la cinema, inclusiv la multiplexuri. Distribuitorii - mari sau mici - scot o parte din artileria grea chiar de la începutul anului. Ţi-am făcut o listă cu opt titluri de neratat.

28
/12
/23

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare online. Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix Festival 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu.

22
/12
/23

Oana Predescu, actrița Teatrului Excelsior din București, vorbește despre joacă, muzică și uitare, despre fascinație și anxietate, într-un interviu sub formă de alfabet.

22
/12
/23

„Mamma Mia!”, un spectacol de divertisment de calitate marca Musicals.ro, care rivalizează cu marile producții din Occident, o va readuc pe scena Sălii Palatului pe Loredana în rolul principal, Donna Sheridan, alături de alți artiști consacrați, care urmează să fie anunțați în curând.

22
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață sau, mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit. Cum le alegem pe cele mai bune dintre nenumăratele sfaturi?

21
/12
/23

Joi, 21 decembrie, de la ora 19:00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

21
/12
/23

Un nou volum de excepție a apărut recent în seria Anansi. Mentor a Editurii Pandora M: „Puterea artei” de Simon Schama, profesor de istorie și istoria artei la Columbia University și autorul a numeroase cărți de succes, autor de eseuri pentru The New Yorker și realizatorul și prezentatorul a zeci de documentare pentru BBC, PBS […]

20
/12
/23

Topul personal al celor mai bune filme exclusiv din 2023 e dominat de francezi şi americani, la care se adaugă un român şi un finlandez. O listă capricioasă şi aparent eterogenă.