X-mas Photo Garage Sale, la a doua ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/x-mas-photo-garage-sale-la-a-doua-editie/

Asociaţia Naţională a Artiştilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediţie a X-mas Photo Garage Sale.

Un articol de Liliana Matei|12 decembrie 2018

Iată un eveniment pentru toți iubitorii de fotografie din oraș! În plus, dacă sunteți în căutarea celor mai inspirate cadouri, acesta poate fi locul potrivit. Veți găsi peste 400 de fotografii, semnate de peste 40 de fotografi și printate în format A4. Atenție: unii dintre fotografi vor veni și cu printuri mai mari, doar să îi întrebați, căci loc să fie expuse nu va fi.

Va fi imposibil să nu găsiți măcar o fotografie din cele peste 400 care să vă placă, întrucât acestea vor fi extrem de diverse: abstracte, portrete, peisaje (urbane, naturale), fotografii cu stele, fotografii cu avioane, unele amuzante, altele apăsătoare. Cum ziceam, o bună ocazie de a vă face stocul de cadouri.

Fotografiile participante vor costa maxim 100 de lei. Dar unele vor fi și de 10-20 de lei.

Vor expune fotografi cunoscuți de la noi, printre care îi regăsim pe Adi Bulboacă, Cristian Crisbășan, Marius Cinteză sau Cornel Lazia.

Vor expune și fotografi amatori. Cel mai tânăr expozant are 16 ani.

În afară de fotografii, veți mai găsi și muștaruri și chutney artizanale de la Chef Sosin, cosmetice home-made de la Savon D’etre, decorațiuni de Crăciun de la Arta Shuie, salate la borcan (salată de ardei capia, zacuscă etc) de la Nux Delicii și cartea Noi suntem Invictus a fotografei Ioana Moldovan.

Cea mai mare curiozitate este aparatul de ambrotipii pe care-l va aduce Studio Foto Ambrotipescu. Așadar, trecând pe la Gallery, o sa vă puteți face fotografii ca la 1900.

Detalii pe pagina de Facebook.

 

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.