Ziarul Metropolis împlinește doi ani și va lansa o aplicație pentru mobil
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziarul-metropolis-implineste-doi-ani-si-va-lansa-o-aplicatie-pentru-mobil/

Ziarul Metropolis, cotidian cultural editat de Teatrul Metropolis din Bucureşti, împlineşte doi ani de existenţă astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului. Zi de zi, publicaţia a încercat să-şi ridice standardul şi să ocolească valul de tabloidizare care a afectat chiar şi cele mai prestigioase site-uri quality din România.

Un articol de Ziarul Metropolis|27 martie 2015

11069363_765907743486682_1946764832_o

Click pe imagine pentru a descărca aplicația pentru Android

Acum un an, ziarul își regăsea expresia estetică într-un design prietenos, inedit şi funcţional, adaptat pentru orice tip de dispozitiv. Cotidianul și-a propus să țină pasul cu tehnologia și va lansa în curând o aplicație gratuită, pentru smartphone și tabletă, descărcabilă pe iOS, Android și Windows.

Prin această aplicație veți avea acces la toate rubricile ziarului, iar în curând, printr-un sistem de push notifications, vă vom ține la curent cu cele mai fierbinți știri, direct pe ecranul smartphone-ului sau al tabletei dumneavoastră.

„Și eu folosesc de multe ori o tabletă pentru a citi Ziarul Metropolis și alte publicații din România și din străinătate. Din acest motiv am luat decizia de a transmite și noi informația printr-un sistem modern, așa cum au marile site-uri din lume“, declară George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, instituție care editează Ziarul Metropolis.

Puteți citi în continuare rubricile dumneavoastră preferate: Memoria culturală, Noua generație de artiști, Dans printre cuvinte, Știri internaționale, vă puteți face quiz-urile „Cât de bine cunoști gramatica limbii române?“, „Tu ai lua Bacalaureatul?“ sau „Cât de bine cunoști filmul românesc?“, puteți urmări știrile din Teatru, Film, Carte, Arte Vizuale, Muzică, Opinii.

„Suntem onorați să avem cititorii pe care îi avem. Am aplicat o rețetă simplă, care funcționează perfect: ne respectăm publicul, iar publicul ne respectă informația. Nu veți găsi în Ziarul Metropolis titluri care să inducă în eroare sau titluri incomplete, menite să aducă audiență cu orice preț. Într-o perioadă în care informația culturală nu este promovată în marile publicații decât atunci când poate aduce un element șocant, noi am pus reflectorul chiar pe detaliile care pot aduce mereu ceva bun în viața noastră. Și facem asta în fiecare zi“, declară Dan Boicea, redactor-șef al publicației.

Voturi de încredere pentru Ziarul Metropolis

În toamna trecută, Ziarul Metropolis a fost desemnat publicație oficială a „Festivalului Național de Teatru“, eveniment organizat de Uniunea Teatrală din România și condus de criticul de teatru Marina Constantinescu. În perioada festivalului, echipa de jurnaliști de la Metropolis a asigurat conținutul editorial pentru site-ul festivalului.

11031169_765907730153350_749094869_oRecent, Ziarul Metropolis a fost inclus pe lista Top 100 Foreign Policy România „peste 100 de Oameni și Idei care mișcă țara în bine”.

„Cultura este foarte importantă – e nevoie de jurnalism cultural – în cădere liberă inclusiv din cauza modului în care mai e făcută, dar mass-media socotește că nu-și mai permite jurnalismul cultural. Cu atât mai meritoriu e atunci că un teatru găsește capacitatea de a produce nu doar cultură, ci și jurnalism cultural“, declară Petre Munteanu, redactor-șef al revistei FP România.

Categoriile de interes ale listei 100 FP România, paralelă listei anuale FP 100 Global Thinkers, realizată de jurnaliștii de la Washington, sunt: Politică/Administraţie, Relaţii Internaţionale/Armată, Economie, Societate, Educaţie, Cercetare-Inovare, Cultură, Media, Idei & Proiecte, Cariere.

Puteți vedea aici cine face parte din echipa Ziarului Metropolis.

Click aici pentru a descărca aplicația pentru Android.

08
/10
/21

Proiectul Vitrine Imposibile, o instalație performativă produsă de Vanner Collective, în regia Iuliei Grigoriu, aduce în văzul lumii Supra Fețele, creaturi care prind contur în spațiile a trei galerii din centrul capitalei, aflate pe Calea Victoriei, în datele de 9, 10, 23 și 24 octombrie.

05
/10
/21

Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Asociațiile Artelier D, Proiecte pentru copii, ArtCrowd, artiști în educație și De-a arhitectura, lansează o nouă ofertă educativă pentru anul școlar 2021-2022, structurată pe grupe vârste, corelată cu ciclurile preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

04
/10
/21

Între 15 septembrie și 3 octombrie 2021, Art Safari a oferit publicului 18 zile de bucurie, socializare și artă. Mii de vizitatori au luat la pas cei 6.000 de metri pătrați ai Palatului Dacia-România, sediul principal al Pavilionului, pentru a privi cele peste 800 de opere de artă expuse.

30
/09
/21

Website-ul digitizArte, platforma interactivă online de debut și auto-publicare (self-publishing) destinată tinerilor creativi - muzicieni, artișt plasticii, designeri, ilustratori, graficieni - susține artiștii emergenți înscriși printr-un un program educațional compus din cinci ateliere online, ce pot fi urmate pe website, un ghid pentru tinerii creativi și o galerie cu lucrările câștigătoare alese în urma apelului deschis. Cele șapte activități pot fi urmate pe digitizArte, începând din luna septembrie.

30
/09
/21

Asociația Qolony - Colonia pentru Artă și Știință organizează prima conferință internațională Fusion: Talks, ediția I, 2021. Conferința este un eveniment hibrid, care se desfășoară online și, în funcție de evoluția situației epidemiologice și a restricțiilor aferente, cu public la POINT Hub, str. General Eremia Grigorescu nr. 10, București, în perioada 11-14 octombrie 2021.

29
/09
/21

Pe 4 și 5 octombrie, aveți ocazia de a-l cunoaște pe Jiří Jírů, cel care i-a fost alături lui Václav Havel între 1993-2000 ca fotograf personal. În ziua de luni, are loc o discuție cu acesta, la Centrul Ceh, iar marți puteți participa la vernisajul expoziției „Václav Havel: întâlnire cu lumea”, ce va fi deschisă între 1-10 octombrie, la Muzeul Național al Țăranului Român.

27
/09
/21

Pavilionul de Artă București Art Safari își prelungește programul cu o săptămână, de marți 28 septembrie până duminică 3 octombrie, pentru a permite miilor de iubitori de artă, care și-au achiziționat săptămânile trecute bilete online, să reușească să viziteze Pavilionul Art Safari (în care accesul, în condițiile măsurilor de prevenție sanitară, a fost încetinit de măsurile de control al fluxului).