Zilele Culturii Ruse, la Bucureşti, cu Mosfilm şi carte
https://www.ziarulmetropolis.ro/zilele-culturii-ruse-la-bucuresti-cu-mosfilm-si-carte/

Anul acesta Rusia va fi invitat de onoare al Târgului Internaţional de Carte „GAUDEAMUS” organizat de Radio România. În premieră absolută, românii vor avea parte de o săptămână a mâncărurilor tradiţionale din Rusia (la unul dintre restaurantele din Centrul Vechi al Bucureştiului) şi se vor bucura de colecţia de aur MOSFILM pe DVD, pentru că Zilele Filmului Rus, deja tradiţionale, vor fi dedicate celor 90 de ani de la înfiinţarea concernului cinematografic Mosfilm.

Un articol de Petre Ivan|21 octombrie 2014

Zilele Culturii Ruse / Pe data de 18 noiembrie, la Centrul Cultural al Municipiului București-Arcub, de la ora 19.00, va lua startul a 4-a ediție a Zilelor Culturii Ruse în România, dedicată în acest an literaturii ruse şi desfăşurată sub genericul „Read together in Bucharest” – „Citim împreună la Bucureşti”. Vor fi prezenți:

–           scriitorul Zahar Prilepin;

–           scriitoarea Marina Stepnova;

–           pictorul-poet Natalia Ovsienko;

–           criticul de film Maria Kuvshinova;

–           scriitorul şi criticul teatral Margarita Hemlin;

–           artistul Leonid Tishkov;

–           scriitorul Maxim Amelin;

–           filologul Maxim KrongauzZilele Culturii Ruse

În seara deschiderii, publicul se va putea bucura de muzică autentică rusă, de exponate meșteșugărești tradiționale și de fotografii ce înfățișează Rusia de azi.

Pe data de 19 noiembrie, la ora 13.00, se va inaugura oficial standul Federaţiei Ruse în cadrul Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus”:

–           cafeneaua rusească va fi deschisă publicului cu ceaiuri şi prăjituri tradiţionale;

–           la Arcub se vor prezenta master-class-uri de teatru și filmele contemporan „Opt”, după scenariul lui Zahar Prilepin, şi „Vreau şi eu”;

–           editurile românești vor lansa noile traduceri în limba română ale autorilor ruși, special editate pentru Gaudeamus;

–           vor fi întâlniri interesante cu scriitori, critici, filologi și artiști ruși;

–           se va lansa în premieră absolută colecția de aur MOSFILM pe DVD, realizată împreună cu editura Litera și Adevărul.

Intrarea la toate evenimentele este liberă. Vom reveni în curând cu alte detalii.

Foto: Zilele Culturii Ruse – facebook

26
/08
/18

CĂRȚI DE NEOCOLIT Florența a contribuit ca puține alte orașe la îmbogățirea patrimoniului cultural al lumii. Opera florentinului Dante Alighieri (1265-1321), poet, prozator, filosof, gânditor politic, stă mărturie în această privință.

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.