Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-internationala-a-copilului-la-muzeul-national-cotroceni/

Pentru a marca Ziua Internaţională a copilului, Muzeul Naţional Cotroceni îi invită pe cei mici şi pe părinţi să petreacă această sărbătoare într-un loc încărcat de istorie şi de farmec. Pe data de 1 iunie, copiii sub 14 ani vor beneficia de ACCES GRATUIT. 

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2018

În cadrul turului clasic, copiii, însoțiți de părinți, pot vizita saloanele oficiale ale Palatului şi apartamentele familiei regale.

De asemenea, în cadrul turului expozițional pot fi admirate expoziția temporară „Aici-Acolo. Estetica eternului acum – un secol de artă românească” , expoziţia permanentă „Biserica Mănăstirii Cotroceni, Istorie, Spiritualitate şi Artă”, situată în pivnița Muzeului Naţional Cotroceni, alcătuită din piese din patrimoniul recuperat aparţinând lăcașului ctitorit de domnitorul Şerban Cantacuzino și expoziţia „Biserica Cotroceni”, aflată în curtea interioară a Palatului Cotroceni.

Programul de vizitare va fi de la ora 9:30 până la ora 16:30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni se face doar cu PROGRAMARE – telefonică la numărul  021-317.31.07 sau online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro

Adulții au obligația să prezinte actul de identitate în original (C.I. sau pașaport) la intrarea în muzeu.

Foto: Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni – facebook

21
/10
/22

Finalul lunii octombrie aduce două expoziții noi în spațiile neconvenționale ale Celulei de Artă – pe 22 octombrie, la Galeria Verticală by Celula de Artă, găzduită de Random Space (str. Popa Petre nr. 21) va avea loc vernisajul „Let’s run back to a zero point. Look inside” a artistei Marina Aristotel, iar pe 24 octombrie, la Celula de Artă din Bd. Carol nr. 53, Daniel Loagăr aduce „Protoype for Future Cities”.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.